▅ Τα αγόρια θέλουν πιο «δυνατές» γεύσεις

Δανοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι τα αγόρια χρειάζονται περισσότερες ποσότητες ξινών αλλά και γλυκαντικών συστατικών στις τροφές και στα ποτά τους από ό,τι τα κορίτσια για να έχουν την ίδια αίσθηση γεύσης. Οι ερευνητές μελέτησαν τις διατροφικές συνήθειες περίπου δέκα χιλιάδων μαθητών δημοτικού και γυμνασίου και διαπίστωσαν ότι τα αγόρια χρειάζονται στις τροφές και στα ποτά τους 10% μεγαλύτερες ποσότητες ξινών συστατικών και 20% γλυκαντικών από ό,τι τα κορίτσια για να νιώσουν την ίδια γεύση με αυτά. Πιο έντονη είναι η απόκλιση στις ηλικίες 13-14 ετών αφού, σύμφωνα με τους ειδικούς, τότε αρχίζει ο άνθρωπος να γίνεται πιο ευαίσθητος στις ξινές γεύσεις και αρχίζει να υποχωρεί η αγάπη για τις γλυκές.

▅ Τα SΜS γίνονται δείκτες υγείας

Βρετανοί γιατροί υποστηρίζουν ότι μια καλή ένδειξη για το αν κάποιος που έχει ζαλιστεί, έχει τάσεις λιποθυμίας ή έχει υποστεί κρίση πανικού έχει αρχίσει να συνέρχεται είναι αν στέλνει γραπτά μηνύματα με το κινητό του τηλέφωνο. Τη διαπίστωση έκαναν γιατροί που εργάζονται συχνά σε φεστιβάλ, συναυλίες και άλλες εκδηλώσεις όπου συμμετέχει πολύς κόσμος και οι οποίοι έρχονται συνεχώς σε επαφή με άτομα που λόγω των συνθηκών που επικρατούν εκεί φθάνουν στα ιατρεία με διάφορα συμπτώματα. ▅ Η περιτομή προστατεύει άνδρες και γυναίκες

Αλλη μία έρευνα έρχεται να προστεθεί σε εκείνες που δείχνουν ότι η περιτομή λειτουργεί προστατευτικά. Ως σήμερα γνωρίζαμε ότι η περιτομή προστατεύει τον άνδρα από τον ιό ΗΙV. Ερευνα που πραγματοποίησε ομάδα ειδικών από τη Γαλλία και τη Νότια Αφρική δείχνει ότι η περιτομή προστατεύει επίσης τους άνδρες από τον ιό που προκαλεί τον καρκίνο του τραχήλου μήτρας ΗΡV με συνέπεια να προστατεύονται από τον ιό και οι ερωτικές σύντροφοι των ανδρών που έχουν κάνει περιτομή. Η νέα έρευνα απέδειξε ότι οι γυναίκες που έχουν συντρόφους οι οποίοι έχουν κάνει περιτομή έχουν σημαντικά λιγότερες πιθανότητες να προσβληθούν από τον ΗΡV από ό,τι οι γυναίκες οι σύντροφοι των οποίων δεν έχουν κάνει περιτομή.