Εδειρε τον πρύτανη, κέρδισε τον… Ντινόπουλο

Εδειρε τον πρύτανη, κέρδισε τον… Ντινόπουλο Η απόφαση του «Πειθαρχικού Οργάνου ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΑΕΙ» περί διαγραφής του κ. Κ. Κατσαφάδου Για πολλά πράγματα θα μπορούσε να κατηγορήσει κανείς το κόμμα της ΝΔ. Οχι όμως για έλλειψη πολυφωνίας στη λειτουργία των κομματικών της οργάνων. Αδιάψευστη μαρτυρία αποτελεί η περίπτωση του κομματικού στελέχους κ. Κ. Κατσαφάδου. Παρ» ότι ο πτυχιούχος οικονομικών από τον

Για πολλά πράγματα θα μπορούσε να κατηγορήσει κανείς το κόμμα της ΝΔ. Οχι όμως για έλλειψη πολυφωνίας στη λειτουργία των κομματικών της οργάνων. Αδιάψευστη μαρτυρία αποτελεί η περίπτωση του κομματικού στελέχους κ. Κ. Κατσαφάδου.


Παρ’ ότι ο πτυχιούχος οικονομικών από τον Πειραιά, είναι κατηγορούμενος για απρόκλητη επίθεση σε βάρος του πρώην πρύτανη του Πανεπιστημίου Πειραιά κ. Β. Μπένου, συμπεριλήφθη στη λίστα των υποψηφίων νομαρχιακών συμβούλων του Πειραιά με τον συνδυασμό του κ. Α. Ντινόπουλου.


Για τον εκρηκτικό του χαρακτήρα ο κ. Κατσαφάδος πριν από τρία χρόνια διεγράφη από τη σπουδάζουσα νεολαία του κυβερνώντος κόμματος, τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, όταν επικεφαλής φοιτητικής ομάδας επιτέθηκε και ψέκασε με πυροσβεστήρα τον κ. Β. Μπένο, στην προσπάθειά του να διαλύσει εν εξελίξει συνεδρίαση του εκλεκτορικού σώματος για την εκλογή μέλους ΔΕΠ. Τα θλιβερά γεγονότα, τα οποία οδήγησαν τον κ. Μπένο στο νοσοκομείο με έντονα αναπνευστικά προβλήματα, σημειώθηκαν στις 26 Σεπτεμβρίου του 2003. Επικεφαλής μιας πενταμελούς σκληροπυρηνικής ομάδας της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, ο κ. Κατσαφάδος επιχείρησε να μπει στην αίθουσα συνεδριάσεων του Πρυτανικού Συμβουλίου.


Μόλις και μετά βίας ο τότε πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιά, με τη βοήθεια ορισμένων καθηγητών, κατάφερε να κρατήσει κλειστή την πόρτα της αίθουσας, την οποία επιχειρούσε να παραβιάσει η ομάδα των «γαλάζιων παιδιών».


Η ατμόσφαιρα έγινε αποπνικτική όταν μέσα από τη χαραμάδα της μισάνοιχτης πόρτας οι επιτιθέμενοι ψέκασαν τον πρύτανη του Πανεπιστημίου με τον πυροσβεστήρα που βρήκαν στην είσοδο του Πρυτανικού Συμβουλίου! Λίγο αργότερα ο κ. Μπένος λύγιζε από τα σύννεφα καπνού και η ομάδα των ΔΑΠιτών εισερχόταν θριαμβευτικά στην αίθουσα του Πρυτανικού Συμβουλίου.


Στο νοσοκομείο τον κ. Μπένο συνόδευσαν τότε ο κ. Αθανάσιος Κυριαζής, νυν ειδικός γραμματέας Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης στο υπουργείο Παιδείας, και ο πρώην αντιπρύτανης κ. Γιώργος Παπαστάμκος, νυν ευρωβουλευτής του κυβερνώντος κόμματος. Τους εν λόγω καθηγητές πλαισίωσαν στελέχη της ΟΝΝΕΔ και της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, τα οποία είχαν σπεύσει να συμπαρασταθούν στον κ. Μπένο.


Μία ημέρα αργότερα η ΔΑΠ, «με αίσθημα ευθύνης και σεβασμού προς την ακαδημαϊκή κοινότητα», αποφάσισε τη διαγραφή του κ. Κατσαφάδου, καταδικάζοντας την «ακραία και αντιδημοκρατική ενέργεια που έχει ως στόχο τη μη ομαλή λειτουργία» των πανεπιστημιακών οργάνων.


Ωστόσο η ΟΝΝΕΔ επιφύλαξε διαφορετική τύχη στον κ. Κατσαφάδο. Τον τίμησε με την εκλογή του στην Κεντρική Επιτροπή. Ακόμη καλύτερα κύλησαν τα πράγματα για τον κ. Κατσαφάδο στο χρηματιστήριο κομματικών αξιών της Ρηγίλλης. Τα στελέχη της ΝΔ τον συμπεριέλαβαν μεταξύ των υποψηφίων νομαρχιακών συμβούλων του Πειραιά στον συνδυασμό «Υπερνομαρχία Δράσης» του κ. Αργύρη Ντινόπουλου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Archive