Με ιδιαίτερα καυστικό ύφος σχολίασε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, την χθεσινή ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στα εγκαίνια της 83ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο.

Μιλώντας στον Σκάι ο κ. Γεωργιάδης είπε χαρακτηριστικά «οΑλέξης Τσίπρας έταξε στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης φοροελαφρύνσεις για την περίοδο 2021-22 λες και θα είναι πρωθυπουργός τότε».

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο για προεκλογικά τερτίπια του Μεγάρου Μαξίμου και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για υποκρισία, λέγοντας ειρωνικά πως δεν είναι δυνατόν να πιστέψει τις υποσχέσεις ενός πολιτικού που παλαιότερα έκανε λόγο για κατάργηση των ΜΑΤ αλλά πήγε στην Θεσσαλονίκη συνοδευόμενος από περισσότερες από 60 διμοιρίες.

Σχολιάζοντας τις πρωθυπουργικές εξαγγελίες ότι δε θα χρειαστεί περικοπή συντάξεων το 2019, εν μέσω πληροφοριών πως η Κομισιόν εξετάζει το ενδεχόμενο αναβολής της μείωσης έως τον Απρίλιο, οκ. Γεωργιάδης είπε πως η ΝΔ δεν θέλει απλώς αναβολή της περικοπής αλλά κατάργησή του μέτρου και μείωση των ασφαλιστικών εισφορών.

Αναφερόμενος δε στο γεγονός ότι οι ΗΠΑ είναι η τιμώμενη χώρα στη φετινή ΔΕΘ, είπε ότι αυτόαποδεικνύει εκ νέου πως στο όνομα της καρέκλας τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ είναι διατεθειμένα να προδώσουν ό,τι έλεγαν παλαιότερα.

Και πρόσθεσε ότινιώθει «πλατωνική ηδονή» με την στροφή του ΣΥΡΙΖΑ προς τις ΗΠΑ, και μάλιστα επί προεδρίας Τραμπ, μολονότι πολλά στελέχη της Κουμουνδούρου διαδήλωναν επί χρόνια κατά της αμερικανικής πολιτικής.

Τέλος, αναφορικά με το συλλαλητήριο κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε ότι η Μακεδονία και η Θεσσαλονίκη έδωσαν την απάντησή τους στον Αλέξη Τσίπρα.