Από τα τέλη της δεκαετίας του ’80 που πρωτοάνοιξε, το συγκεκριμένο μαγαζί επαξίως διεκδικούσε τον τίτλο cult, ξεπερνώντας σε πολλά σημεία τα όρια του κιτς. Ωστόσο, πολλοί νέοι δικηγόροι τότε το επισκέπτονταν καθημερινά για το κολατσιό τους.

Σε ένα γραφείο ασκουμένου δοκίμασα πρώτη φορά την καροτόπιτα και την πρασόπιτά τους, την οποία τίμησα δεόντως και στη συνέχεια πολλές φορές αγόρασα για να απολαύσω κατά μόνας.

Σήμερα, εκτός από πίτες, στις προθήκες του θα βρείτε νοστιμότατα λαδερά, τα οποία ξεκινούν από 2,75 ευρώ και δεν ξεπερνούν τα 4 ευρώ η – χορταστική – μερίδα, ενώ δίνεται η δυνατότητα και για μισή μερίδα, αν θέλετε κάτι ελαφρύ για το μεσημέρι.

Η χορτοτυρόπιτα και η κουρού με σουσάμι που δοκιμάσαμε σήμερα ήταν και οι δύο εξαιρετικές. Το ίδιο και το κουνουπίδι, οι πατάτες και τα όσπρια.

Καθώς περιμένετε μπορείτε να πιείτε απολύτως δωρεάν τσάι ιβίσκου ή βιολογικό καφέ φίλτρου που θα σερβίρετε μόνοι σε πλαστικό ποτήρι. Μάλιστα την ώρα που περίμενα στο ταμείο δύο κυρίες μπήκαν μόνο για να πιουν το τσάι, πήραν το πλαστικό τους ποτηράκι γεμάτο και έφυγαν δίχως να αγοράσουν τίποτε. Φυσικά δεν σας προτρέπω σε κάτι αντίστοιχο.

Στο πλαϊνό-μεσοτοιχία μαγαζί θα βρείτε από βιολογικά προϊόντα ελληνικά και εισαγωγής μέχρι εκδόσεις «οικολογικού» ενδιαφέροντος, φίλτρα νερού, ιονιστές, αποξηραντές ακόμη και οικιακούς πετρόμυλους για να αλέθετε δικό σας αλεύρι. Ενας αχταρμάς, μαζί φυσικά και πληροφοριακό υλικό για το κόμμα Οικολόγοι Ελλάδας του Κ. Παπανικόλα, αφού πρόκεται για ένα είδος «έδρας» τους.

Α, να μην το ξεχάσω, μην παραλείψετε να δοκιμάσετε έναν φρεσκοστυμμένο χυμό βιολογικών φρούτων. Είναι εξαιρετικοί.

Ποιοι συχνάζουν; Από στιλίστες, μοντέλα και άνθρωποι της μόδας γενικώς που «κάνω διατροφή αγάπη μου» μέχρι τους εργαζόμενους της γειτονιάς ή και τους Αθηναίους που κατεβαίνοντας για ψώνια κάνουν μια στάση για την τυρόπιτά τους.

Οικολόγοι Ελλάδας, Πανεπιστημίου 57, τηλ. 210 3210 966. Ανοιχτά κάθε μέρα μέχρι τις 09.00 το βράδυ (εκτός Κυριακής φυσικά).

Διαβάστε ακόμη
Περίπατος στην Αθήνα: Εκλέρ, μπαγκέτες και καυτές κις
Περίπατος στην Αθήνα: Η Ραλλού στο Κουκάκι
Περίπατος στην Αθήνα: Κύλησε η Κάπαρη στην Ασκληπιού
Περίπατος στην Αθήνα: Η Στάνη της Μαρίκας Κοτοπούλη