Κάποιοι θεωρούν ότι πρόκειται για τον πιο πλούσιο κάτοικο του Λος Αντζελες. Σίγουρα συγκαταλέγεται στους πιο ευκατάστατους γιατρούς του κόσμου.
Ο Πάτρικ Σουν-Σιoνγκ, χειρουργός μεταμοσχεύσεων, βιοεπιστήμονας, μιντιάρχης και κάτοχος μιας περιουσίας που, όπως υπολογίζεται από το «Forbes», αγγίζει τα 8 δισεκατομμύρια δολάρια, αποτελεί μια επιεικώς αμφιλεγόμενη φιγούρα. Ιδρυτής του NantWorks, ενός δικτύου νεοφυών επιχειρήσεων στον τομέα της υγείας, της βιοτεχνολογίας και της τεχνητής νοημοσύνης, το οποίο απασχολεί 1.000 εργαζομένους και χρησιμοποιεί έξι υπερσύγχρονα εργαστήρια, δηλώνει επίκουρος καθηγητής Χειρουργικής και εκτελεστικός διευθυντής του Wireless Health Institute στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Λος Αντζελες, καθώς και επισκέπτης καθηγητής στο Imperial College London και στο Dartmouth College, αναζητεί εδώ και δεκαετίες θεραπεία για τον καρκίνο και προσπαθεί εσχάτως να αναπτύξει το δικό του εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

Ως λάτρης του μπάσκετ, έχει αγοράσει μερίδιο των Los Angeles Lakers και από το 2018 είναι ιδιοκτήτης της γνωστής εφημερίδας «Los Angeles Times». Ζει σε μια τεράστια έπαυλη στο Μπρέντγουντ της Καλιφόρνιας. Κάτω από το σαλόνι του έχει κατασκευάσει ένα ολόκληρο γήπεδο μπάσκετ που πληροί τις προδιαγραφές των αθλητικών κέντρων στα οποία προπονούνται οι ομάδες του NBA. Ο χώρος, παρότι υπόγειος, λούζεται από φυσικό φως χάρη στον ειδικό σχεδιασμό του, ο οποίος οφείλεται σε τρεις πατέντες του ίδιου του 69χρονου μεγιστάνα. Φιλοξενεί συχνά αγώνες εκεί, ενώ στο παρελθόν είχε συμμετάσχει σε κάποιο τέτοιο ανεπίσημο τουρνουά και ο αείμνηστος Κόμπι Μπράιαντ: όταν μάλιστα ο αξέχαστος σταρ της καλαθοσφαίρισης τραυμάτισε τον αχίλλειο τένοντά του, ήταν ο φίλος του Σουν-Σιoνγκ που τον έπεισε να προχωρήσει σε μια πρωτοποριακή επέμβαση, με αμφίβολα ωστόσο αποτελέσματα.

Περιεχόμενο για συνδρομητές

Το παρόν άρθρο, όπως κι ένα μέρος του περιεχομένου από tovima.gr, είναι διαθέσιμο μόνο σε συνδρομητές.

Έχετε ήδη
συνδρομή;

Μπορείτε να συνδεθείτε από εδω

Θέλετε να γίνετε συνδρομητής;

Μπορείτε να αποκτήσετε την συνδρομή σας από εδω