2004 Η βουλευτική τροπολογία που είχε εντάξει εν όψει των εκλογών του 2004 ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας Χρήστος Πάχτας σε αναπτυξιακό νομοσχέδιο, η οποία επέτρεπε στην εταιρεία Πόρτο Καρράς να κατασκευάσει τουριστικές εγκαταστάσεις σε παρακείμενη δασική έκταση, είχε οδηγήσει στην παραίτησή του και στον αποκλεισμό του από τα ψηφοδέλτια του ΠαΣοΚ, μαζί και των 9 υπογραφόντων βουλευτών του κόμματος.

2007 Η κυβέρνηση Καραμανλή φέρνει νομοσχέδιο με προεκλογικές ρυθμίσεις και παροχές για την αύξηση των συντάξεων του Δημοσίου ικανοποιώντας τα συνταξιοδοτικά αιτήματα διαφόρων «ειδικών» κατηγοριών, μεταξύ των οποίων δικαστικοί, πρώην ΓΓ υπουργείων, συνταξιούχοι λογοτέχνες και καλλιτέχνες, πρώην βουλευτές κ.ά., λίγες ώρες πριν κλείσει η Βουλή για τις θερινές διακοπές τον Αύγουστο του 2007 και πριν ανακοινώσει ο πρωθυπουργός πρόωρες εκλογές.  

2009 Λίγες μόνο ώρες πριν από το διάγγελμα του Κώστα Καραμανλή για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες τον Οκτώβριο του 2009, πέρασε εσπευσμένα η τροπολογία για την πρόσληψη 20.000 ανέργων του ΟΑΕΔ από τους δήμους.

2019 Παρά την ανακοίνωση των πρόωρων εκλογών της 7ης Ιουλίου 2019, η απερχόμενη κυβέρνηση Τσίπρα κρατά ανοιχτή τη Βουλή και φέρνει τον Ιούνιο προς κύρωση τον νέο Ποινικό Κώδικα ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων, με τη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη να μη συμμετέχει καν στη διαδικασία, αλλά και άλλα κόμματα όπως το ΚΙΝΑΛ, το ΚΚΕ και η ΧΑ να αποχωρούν από την ψηφοφορία. Ο Ποινικός Κώδικας θα περάσει με τις ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ και του Ποταμιού.