Την ερχόμενη εβδομάδα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης αναμένεται να καταθέσει στη Βουλή συμπληρωματικό προϋπολογισμό για το 2022 καθώς όλα τα δεδομένα έχουν ανατραπεί από τον πόλεμο και τον πληθωρισμό.
Το μόνο βέβαιο είναι ότι η κυβέρνηση αναγκάζεται να αυξήσει τις δαπάνες κατά δύο δισ. ευρώ για να καλυφθούν έκτακτες ανάγκες, αλλά κι ότι θα διατηρήσει την πρόβλεψη για θετικό, αλλά χαμηλότερο, ρυθμό ανάπτυξης καθώς πάνε καλά οι εκταμιεύσεις και τα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης.
Για την ιστορία, οι υποθέσεις που στηρίχθηκε ο προϋπολογισμός που ψήφισε η Βουλή προέβλεπαν ρυθμό ανάπτυξης 4,5%, μέσο πληθωρισμό 0,8%(!), μέση τιμή πετρελαίου στα 78,9 δολάρια το βαρέλι(!) και έθετε στόχο να περιοριστεί το πρωτογενές έλλειμμα στο 1,4% του ΑΕΠ ή στα 2,68 δισ. ευρώ.
Οπως ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ, ο δείκτης τιμών καταναλωτή έτρεχε με 7,3% τον Φεβρουάριο, η μέση τιμή του πετρελαίου από τον Νοέμβριο μέχρι σήμερα δεν έχει πέσει κάτω από τα 110 δολάρια το βαρέλι, και όσο για τον ρυθμό κανείς δεν γνωρίζει πού θα μας οδηγήσει ο πόλεμος.

Περιεχόμενο για συνδρομητές

Το παρόν άρθρο, όπως κι ένα μέρος του περιεχομένου από tovima.gr, είναι διαθέσιμο μόνο σε συνδρομητές.

Έχετε ήδη
συνδρομή;

Μπορείτε να συνδεθείτε από εδω

Θέλετε να γίνετε συνδρομητής;

Μπορείτε να αποκτήσετε την συνδρομή σας από εδω