Ήταν ένα βροχερό πρωινό του Σεπτέμβρη, όταν μια παρέα δημοσιογράφων μπήκαμε στο πουλμανάκι για να ανέβουμε από την Αθήνα στη Ζαγορά Πηλίου και να δούμε πώς παράγονται τα μήλα του συνεταιρισμού Ζαγορίν. Το ταξίδι προμηνυόταν ευχάριστο –ποιος άλλωστε δεν τρώει μήλα και δεν θέλει να μάθει πώς παράγονται!– όμως εντέλει προέκυψε απρόσμενα ενδιαφέρον. Εμείς, τα […]
Τable d’hôte / Menu dégustation / Menu à la carte. Κάποιοι ήδη χασμουριέστε: μα τα ξέρουμε αυτά. Κάποιοι ρίχνετε λοξές ματιές: τα ήξερα, αλλά, να, δεν τα θυμάμαι πολύ καλά. Κάποιοι, πάλι, τα διαβάζετε ανερυθρίαστα. Για πολλούς ανθρώπους μια έξοδος σε «καλό» ή «γκουρμέ» – όπως συνηθίζουμε να τα αποκαλούμε – εστιατόριο είναι ένα ταξίδι […]