Στα χέρια των Aρχών στο Ντουμπάι βρίσκεται ο φερόμενος ως αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης και ηθικός αυτουργός εκτελέσεων μελών της Greek Mafia, γνωστός ως Έντικ, μαζί με τον φερόμενο ως υπαρχηγό του, Λεωνίδα, κατόπιν ελληνικών ενταλμάτων.
Σύμφωνα με τις ελληνικές αρχές ο Έντικ φέρεται να είναι ο εντολέας για τις δολοφονίες τουλάχιστον 4 μελών του υποκόσμου, ενώ ο Λεωνίδας κατηγορείται για άμεση συμμετοχή στις εκτελέσεις των Γιάννη Σκαφτούρου («Θείος Τζο»), Βασίλη Ρουμπέτη («Ράμπο») και Διονύση Μουζακίτη («Νιόνιου»).
Παράλληλα, αίτημα προς το Ντουμπάι απέστειλαν και οι ρωσικές αρχές, ζητώντας την παράδοσή του στη Ρωσία λόγω της διπλής υπηκοότητάς του, ενημερώνοντας σχετικά και την Αθήνα.
«Μακρά και δύσκολη διαδικασία»
Ιδιαίτερα επιφυλακτικός ως προς το ενδεχόμενο άμεσης έκδοση του Έντικ στην Ελλάδα εμφανίστηκε στον ΣΚΑΪ ο ποινικολόγος Θανάσης Καραγιάννης, εξηγώντας τους νομικούς σκοπέλους της υπόθεσης.
«Έχει ζητηθεί ήδη μία φορά και έχει απορριφθεί η έκδοσή του, άρα υπάρχει νομικό προηγούμενο και το Ντουμπάι μπορεί να απορρίψει εκ νέου το ελληνικό αίτημα», σημείωσε, εξηγώντας ότι οι λόγοι απόρριψης μπορεί να αφορούν τη διπλή υπηκοότητα, φόβους για την ασφάλειά του ή ακόμη και τις συνθήκες κράτησης στις ελληνικές φυλακές.
Η διεκδίκηση του συλληφθέντος από τη Μόσχα περιπλέκει τα πράγματα. «Ακόμη κι αν αποφασιστεί η έκδοσή του, θα πρέπει να φανεί αν το Ντουμπάι θα δώσει προτεραιότητα στην Ελλάδα ή στη Ρωσία» ανέφερε.
Ο κ. Καραγιάννης υπογράμμισε ότι η διαδικασία θα διαρκέσει αρκετό καιρό, καθώς ακόμα και εντός Ελλάδας ένα αίτημα έκδοσης απαιτεί από 1 έως 6 μήνες.
«Εντύπωση προκαλεί η καθυστέρηση στην ενημέρωση»
Ο ποινικολόγος σχολίασε επίσης το γεγονός ότι η σύλληψη είχε πραγματοποιηθεί περίπου 15 ημέρες πριν ενημερωθούν επίσημα οι ελληνικές αρχές.
«Μου κάνει εντύπωση ότι συνελήφθη πριν από περίπου 15 ημέρες και οι ελληνικές αρχές ενημερώθηκαν πολύ αργότερα. Πρόκειται για έναν άνθρωπο που εδώ και χρόνια προσπαθούν να συλλάβουν, αλλά δεν μπορούσαν επειδή βρισκόταν στο Ντουμπάι, όπου η Ελλάδα δεν έχει δικαίωμα να προχωρήσει σε σύλληψη σε ξένο έδαφος χωρίς άμεση δικαστική συνεργασία» είπε.
Τέλος, ο Θανάσης Καραγιάννης συνέστησε προσοχή ως προς το μέγεθος των κατηγοριών, τονίζοντας ότι «ο Έντικ φαίνεται να μπλέκεται σε πάρα πολλές υποθέσεις, αλλά πολλές φορές σε κάποιον που εμπλέκεται σε πέντε, τελικά του αποδίδονται άλλες δέκα».




