Το πρόβλημα υγείας, που αντιμετωπίζει ο βασιλιάς Κάρολος έχει αναστατώσει τη Μεγάλη Βρετανία. Ο μονάρχης αναμένεται την Κυριακή του Πάσχα, να καθίσει μακριά από τους συγγενείς του. Ενώ, εντός του ναού μόνο η 76χρονη συζυγός του βασίλισσα Καμίλα θα βρίσκεται στο πλευρό του. 

Η «Επιχείρηση Menai Bridge»

Την ίδια στιγμή, η κατάσταση της υγείας του φαίνεται να είναι σοβαρή. Μάλιστα, ήδη έχουν αρχίσει να βλέπουν το φως της δημοσιότητας, σχέδια για την επόμενη μέρα. Μιας και ο ίδιος συνεχίζει να μάχεται με τη νόσο του καρκίνου στο πάγκρεας.

Σύμφωνα με το In Touch, όταν πεθάνει ο βασιλιάς Κάρολος οι νεκρικές πομπές του θα μοιάζουν με τις τελετές της βασίλισσας Ελισάβετ Β’. Τότε, οι διεργασίες είχαν ονομασθεί «Επιχείρηση London Bridge».

«Είναι κάτι αρκετά συνηθισμένο μεταξύ των Βρετανών βασιλικών, αλλά στην περίπτωση του Καρόλου η σκοπιμότητα είναι απαραίτητη», ανέφερε πηγή στο «In Touch». Παράλληλα, σημείωσε ότι «κάποιοι αυλικοί πιστεύουν ότι ο καρκίνος του Καρόλου είναι χειρότερος από ό,τι τον παρουσιάζουν».

Η «Επιχείρηση Menai Bridge»  θα περιλαμβάνει γνωστά πρωτόκολλα. Όταν ο μονάρχης πεθάνει, η σορός του Καρόλου θα μεταφερθεί από την αίθουσα του θρόνου στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ, στο Westminster Hall. Θα αναπαυθεί με τιμές και η επίσημη κηδεία του θα πραγματοποιηθεί εννέα ημέρες αργότερα. Κατά πάσα πιθανότητα θα ταφεί στο Κάστρο του Ουίνδσορ. «Θα έχει όλη τη μεγαλοπρέπεια που αρμόζει σε έναν Βρετανό μονάρχη», πρόσθεσε η πηγή.

Ο σοβαρός καρκίνος του παγκρέατος

Η ενημέρωση έρχεται λίγο αφότου ένας άλλος υψηλόβαθμος αξιωματούχος ανακοίνωσε στο «In Touch», τη μορφή καρκίνου που έχει ο βασιλιάς Κάρολος. Η πηγή δεν ανέφερε μόνο πως παλεύει με τον καρκίνο του παγκρέατος, αλλά ότι έχει μόλις δύο χρόνια ζωής.

«Ο βασιλιάς Κάρολος είναι πολύ πιο άρρωστος από ό,τι αφήνει να εννοηθεί το Παλάτι. Και απλά δεν είναι σε θέση να διευθύνει την πολυτάραχη οικογένειά του, τα επιχειρηματικά συμφέροντα του στέμματος και να εκπληρώνει τα καθημερινά καθήκοντα της μοναρχίας», αποκάλυψε μέλος του στενού κύκλου του στις αρχές Μαρτίου. Επιπλέον, τόνισε ότι «Ο καρκίνος του τον τρώει ζωντανό. Είναι πολύ αδύναμος. Η κατάσταση είναι απελπιστική».