Μήνυμα αγάπης και σταθερότητας αναμένεται να στείλει σήμερα (28/3) στους Βρετανούς ο βασιλιάς Κάρολος, με αφορμή το Αγγλικανικό Πάσχα.

Ο βασιλιάς θα απευθυνθεί για πρώτη φορά στον λαό του μετά τη διάγνωση της Κέιτ με καρκίνο, με το προηχογραφημένο διάγγελμά του να μεταδίδεται στη βασιλική τελετή του Maundy στον καθεδρικό ναό του Worcester, την ώρα της λειτουργίας, εκεί όπου θα βρίσκεται η βασίλισσα Καμίλα.

Ο Κάρολος αναμένεται να τονίσει τη σημασία της φιλίας «ειδικά σε μια εποχή ανάγκης», με φόντο τόσο τη δική του μάχη με τον καρκίνο, όσο και τη μάχη που δίνει η Κέιτ, μετά τη διάγνωση που ακολούθησε την επέμβασή στην κοιλιά.

Ο βασιλιάς, σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα, θα αναφερθεί στον Ιησού και το παράδειγμα που έδωσε «για το πώς πρέπει να υπηρετούμε και να φροντίζουμε ο ένας τον άλλον».  Θα τονίσει επίσης την ανάγκη που έχει ο άνθρωπος να πιαστεί από αυτούς που τείνουν «χείρα φιλίας, ειδικά σε στιγμές ανάγκης». Ο Κάρολος φαίνεται να είναι αποφασισμένος να πείσει τον λαό του ότι το Παλάτι μπορεί να αντιμετωπίζει αυτή την περίοδο σημαντικά προβλήματα, όμως η μοναρχία παραμένη σταθερή.

Στην εκκλησία την Κυριακή του Πάσχα

Το μήνυμα του βασιλιά έρχεται καθώς ετοιμάζεται να παρευρεθεί στην εκκλησία την Κυριακή του Πάσχα μαζί με την Καμίλα, στην πιο σημαντική δημόσια εμφάνισή του μετά τη διάγνωσή του. Ο αριθμός των παρευρισκομένων στον ναό θα είναι μικρός προκειμένου να περιοριστούν οι κίνδυνοι που μπορούν να προκύψουν για τον Κάρολο από τον συνωστισμό.

Η βασιλική τελετή του Maundy αποτελεί σημαντικό σημείο του βασιλικού ημερολογίου και συνήθως ο μονάρχης, ο οποίος είναι επικεφαλής της Εκκλησίας της Αγγλίας, παρουσιάζει ειδικά νομίσματα σε ανθρώπους που αναγνωρίζονται για την κοινωνική τους προσφορά.