«Απαράδεκτη» χαρακτήρισε την εισαγγελική πρόταση στην υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης της 12χρονης στον Κολωνό ο δικηγόρος της μητέρας της, Απόστολος Λύτρας.

Υπενθυμίζουμε ότι η εισαγγελέας Έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου πρότεινε την ενοχή για 22 από τους 23 αποκαλούμενους «πελάτες» στα ραντεβού της φρίκης. Νωρίτερα εισηγήθηκε την απαλλαγή του βασικού κατηγορουμένου, Ηλία Μίχου για το αδίκημα της μαστροπείας, ενώ για το ίδιο αδίκημα ζήτησε την ενοχή της μητέρας της 12χρονης και του «Μιχάλη».

«Η κ. εισαγγελέας όχι μας αιφνιδίασε απλά, είναι μια εισαγγελική πρόταση απαράδεκτη» είπε στο «Live News» του MEGA ο Απόστολος Λύτρας. «Ανέφερε ότι δέχεται πράγματι αυτά που είπε η 12χρονη και ξαφνικά αφού τα δέχεται έχουμε απαλλαγή λόγω αμφιβολιών για τον πρώτο κατηγορούμενο για τον βιασμό. Άρα πως τo δέχεται όταν η ίδια η ανήλικη είπε ότι τη βίαζε και μάλιστα με περιγραφή που έκανε;» πρόσθεσε.

«Το έχουν ξεψαχνίσει το παιδί»

Ο δικηγόρος αναφέρθηκε σε όσα έβγαλε η εισαγγελέας από το κάδρο της υπόθεσης. «Ζήτησε την τιμωρία του πρώτου κατηγορούμενου για τη μαστροπεία άλλα όχι με οικονομικό αντάλλαγμα, αλλά με διευκόλυνση. Η 12χρονη είχε αναφέρει ότι ο πρώτος κατηγορούμενος την πήγαινε και σε οίκους ανοχής, που και αυτό η κ. εισαγγελέας ουσιαστικά το έβγαλε από το κάδρο για τον πρώτο των κατηγορουμένων και ουσιαστικά επιρρίπτει το θέμα της μαστροπείας στη μητέρα» είπε.

«Θα σας αποκαλύψω ότι εξετάστηκε ψυχολόγος, καθηγήτρια του πανεπιστήμιου η κ. Θεμελή, εξετάστηκε η παιδοψυχίατρος που παρακολουθεί την ανήλικη εδώ και 2 χρόνια και ένας άλλος ψυχίατρος» πρόσθεσε και κατέληξε: «Όλοι οι ειδικοί είπαν ότι το παιδί λέει την αλήθεια σε σχέση με τον πρώτο κατηγορούμενο και ότι λέει την αλήθεια για τη μητέρα της. Το έχουν ξεψαχνίσει το παιδί οι ειδικοί. Και έρχεται τώρα μια εισαγγελική πρόταση χωρίς να έχει καμία αναφορά… Δεν το έχω ξαναδεί αυτό. Αυτή η πρόταση δεν πρόκειται να σταθεί στο δικαστήριο».