Την ενοχή για 22 από τους 23 αποκαλούμενους «πελάτες» στα ραντεβού της φρίκης της 12χρονης από τον Κολωνό ζήτησε η εισαγγελέας Έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, όπου κεκλεισμένων των θυρών δικάζεται η τραγική υπόθεση της σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκου. Νωρίτερα εισηγήθηκε την απαλλαγή του βασικού κατηγορουμένου για το αδίκημα της μαστροπείας Ηλία Μίχου ενώ για το ίδιο αδίκημα ζήτησε την ενοχή της μητέρας της 12χρονης και του «Μιχάλη».

Ειδικότερα και σύμφωναμε πληροφορίες καθώς η δίκη διεξάγεται κεκλεισμένων των θυρών, η εισαγγελέας εισηγήθηκε στο δικαστήριο την ενοχή των 22 από τους συνολικά 23 κατηγορούμενους για γεννετήσιες πράξεις με την ανήλικη που είχε συμπληρώσει τα 12 χρόνιατης, έναντι αμοιβής.

Διαφορετικά πρότεινε η εισαγγελέας για έναν εκ των κατηγορουμένων αυτών, πακιστανικής καταγωγής και ζήτησε την απαλλαγή του από το εν λόγω αδίκημα λόγω αμφιβολιών.

Εκτός μαστροπείας ο Μίχος

Η εισαγγελέας της έδρας αναφερόμενη κατά την αγόρευσή της στην ακροαματική διαδικασία που προηγήθηκε, επανέλαβε πολλές φορές ότι η 12χρονη – θύμα έχει καταθέσει την αλήθεια. Συγκεκριμένα φέρεται να είπε: «το παιδί λέει αλήθεια» στις καταθέσεις του.

Ωστόσο, στην πράξη, αυτή η πεποίθηση της εισαγγελέως δεν αποδεικνύεται καθώς, νωρίτερα σήμερα, ζήτησε την ενοχή της μητέρας της 12χρονης για τα αδικήματα της μαστροπείας και της πορνογραφίας ανηλίκου, συμπέρασμα που αν επαληθευτεί έρχεται σε πλήρη αναντιστοιχία με τις καταθέσεις της ανήλικης.

Και αυτό γιατί η 12χρονη υποστηρίζει από την πρώτη στιγμή και ποτέ δεν το αναίρεσε σε κάποια από τις καταθέσεις που έχει δώσει μέχρι τώρα, ότι η μητέρας της δε γνώριζε τίποτα και δεν είχε καμία συμμετοχή στα όσα συνέβαιναν σε βάρος της κόρης της.

Αντίθετα, η εισαγγελέας,  από την ακροαματική διαδικασία αλλά και τα στοιχεία της δικογραφίας πείστηκε πως η κατηγορούμενη μάνα ήταν το πρόσωπο εκείνο που αποκόμισε τα κέρδη από την εκπόρνευση της κόρης της.

Κατόπιν αυτής της εκτίμησης, λίγο νωρίτερα, η εισαγγελέας αγορεύοντας, είχε ζητήσει την αθώωση του Ηλία Μίχου για την μαστροπεία, κεντρικού κατηγορουμένου στην υπόθεση.

Ειδικότερα, φέρεται να υποστήριξε κατά την αγόρευσή της, ότι ο  Ηλίας Μίχος διευκόλυνε μεν τις ερωτικές συνευρέσεις της ανήλικη με τους «πελάτες» χωρίς όμως ο ίδιος να αποκομίσει οικονομικό όφελος από αυτή του την συμπεριφορά.

Αντίθετη ήταν η εισαγγελική κρίση όσον αφορά τον αποκαλούμενο «Μιχάλη», επίσης βασικό κατηγορούμενο στο κύκλωμα μαστροπείας σε βάρος της 12χρονης, ζητώντας την ενοχή του για το αδίκημα αυτό, καθώς όπως φέρεται να εξήγησε αγορεύοντας ενώπιον του δικαστηρίου η εισαγγελέας,  συνόδευε την ανήλικη στα «ραντεβού της φρίκης» με τους «πελάτες» έναντι οικονομικού οφέλους.

Η δίκη θα συνεχιστεί την Παρασκευή με αγορεύσεις συνηγόρων και με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η έκδοση της ετυμηγορίας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας.