Η στάση του Παλατιού το τελευταίο διάστημα έχει φροντίσει να ρίξει μπόλικο νερό στον μύλο των συνωμοσιολόγων.  Ειδικά τα ερωτήματα που υπάρχουν γύρω από την κατάσταση της Κέιτ Μίντλετον παραμένουν αναπάντητα και φουντώνουν τα σενάρια.

Το νέο στοιχείο που έρχεται να φέρει τα «πάνω κάτω», για ακόμα μία φορά στη βασιλική οικογένεια, είναι η φωτογραφία της πριγκίπισσας της Ουαλίας με τα τρία της παιδιά. Η «πειραγμένη» εικόνα που δημοσίευσε το πριγκιπικό ζεύγος, όπως τη χαρακτήρισαν τα ξένα ειδησεογραφικά μέσα, ενισχύουν τις φωνές που επιζητούν τη διαφάνεια.

Γιατί το Παλάτι δε λέει την αλήθεια για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον; Γιατί να ανεβάσουν μία επεξεργασμένη φωτογραφία; Θα ανέβει νωρίτερα στο θρόνο ο πρίγκιπας Ουίλιαμ; Πότε θα αναλάβει εκ νέου τα βασιλικά της καθήκοντα η πριγκίπισσα της Ουαλίας;

Αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα που πολλοί χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, απαιτούν να απαντηθούν από το Παλάτι. Δεν ξέρουμε πότε και αν θα απαντηθούν. Ωστόσο, τις επόμενες ώρες σε ένα διάγγελμα εξακοσίων περίπου λέξεων, αναμένεται ο βασιλιάς Κάρολος να «ρίξει φως» στις υποθέσεις της βασιλικής οικογένειας.

Η Κέιτ, η γιορτή της Μητέρας και η φωτογραφία

«Μετά από πιο επισταμένη επιθεώρηση, φαίνεται ότι η πηγή έχει αλλοιώσει την εικόνα» ανέφερε σε ενημέρωσή του το Associated Press, με εκπρόσωπό του να δηλώνει στην Telegraph ότι «η φωτογραφία παρουσιάζει μια ασυνέπεια στην ευθυγράμμιση του αριστερού χεριού της πριγκίπισσας Σάρλοτ».

«Υποχρεωτική απόσυρση. Λόγω θέματος που προέκυψε από τον εκδότη, η φωτογραφία από τον πρίγκιπα της Ουαλίας αποσύρεται και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ξανά. Παρακαλώ αφαιρέστε την από παντού» ανέφερε από την πλευρά του το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) για την επίμαχη φωτογραφία.

Το θέμα δεν άργησε να πάρει διαστάσεις, με αρκετούς χρήστες των social media να επισημαίνουν και άλλες τέτοιες «ανωμαλίες». Στάθηκαν στο φερμουάρ της ζακέτας της Κέιτ Μίντλετον, τα μαλλιά της πριγκίπισσας Σάρλοτ και τη φούστας της.

Αυτή ήταν η πρώτη φωτογραφία της Κέιτ Μίντλετον που δόθηκε από το παλάτι του Κένσινγκτον μετά την επέμβασή της, ανήμερα της αγγλικής γιορτής της Μητέρας. Στη φωτογραφία, η πριγκίπισσα της Ουαλίας φαίνεται να κάθεται σε μια καρέκλα, έχοντας γύρω της τα τρία της παιδιά.

Κάνεις δε γνωρίζει, τι πραγματικά έχει γίνει. Η φωτογραφία, όπως έγινε γνωστό στη συνέχεια ήταν ένα δείγμα του «ερασιτεχνικού» μοντάζ που έκανε η πριγκίπισσα της Ουαλίας. Παρόλα αυτά, το ερώτημα που προκύπτει είναι για ποιο λόγο χρειαζόταν επεξεργασία η φωτογραφία;

Θα επιστρέψει για το θρόνο;

Η ανάρρωση της Κέιτ Μίντλετον μετά από τη χειρουργική επέμβαση στην κοιλιακή χώρα είναι μακράς διαρκείας. Οι πρώτες ανακοινώσεις του Παλατιού δηλώνουν πως η ίδια θα επιστρέψει στα καθήκοντά της μετά το Πάσχα.

Μια ανακοίνωση, όμως από την πλευρά του Στρατού ανέφερε ότι η ίδια θα παρευρεθεί στις 8 Ιουνίου στο Trooping the Color, την μεγαλειώδη παραδοσιακή πομπή, στο Ουεστμινστερ. Λίγες μόνο ώρες αργότερα, έσπευσαν να διορθώσουν την είδηση και να ανακαλέσουν τη δημοσίευση.

Προς το παρόν κανείς δεν ξέρει, εάν η Κέιτ Μίντλετον θα εμφανιστεί στις αρχές του καλοκαιριού, ή νωρίτερα ή και αργότερα στο κοινό.

Ενώ όμως είναι σε μία διαδικασία ανάρρωσης και έχει αποσυρθεί από τα καθήκοντά της, δε φαίνεται να έχει μείνει εντελώς άπραγη. Αντιθέτως, συνεχίζει να εργάζεται στην υπηρεσία του Στέμματος, όπως δείχνουν οι κινήσεις της. Αυτό που χρειάζεται να σημειωθεί είναι ότι υπάρχουν αρκετές φήμες που συνάδουν τις πράξεις της με τη διαδοχή στο θρόνο.

Στην υπηρεσία του Στέμματος και της Μοναρχία, αλλά με το ρόλο της…

Η Κέιτ Μίντλετον τον τελευταίο καιρό της απουσίας της δείχνει πως έχει προβεί σε μία σειρά από κινήσεις που υποδηλώνουν «παιχνίδια διαδοχής». Όπως έχει σημειωθεί εδώ και καιρό, η πριγκίπισσα της Ουαλίας έχει επιλέξει να ενισχύσει το προσωπικό της με τον πρώην γραμματέα της βασίλισσας Ελισάβετ.

Την ίδια στιγμή, η πριγκίπισσα της Ουαλίας κάνει βήματα προς τη γεφύρωση του χάσματος με τους Σάσσεξ, δηλαδή με τον πρίγκιπα Χάρι και την Μέγκαν Μαρκλ. Το χρόνιο «αγκάθι» του Παλατιού είναι σε ένα στάδιο εξομάλυνσης.

Αυτά είναι μερικά στοιχεία που κάνουν τους υποστηρικτές του Στέμματος να αναμένουν τη στέψη του πρίγκιπα Ουίλιαμ συντομότερα από το προβλεπόμενο. Ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που φοβούνται ότι η ζωή του βασιλιά Καρόλου βρίσκεται σε κίνδυνο. Ο μονάρχης της Μεγάλης Βρετανίας έχει διαγνωσθεί με καρκίνο και ακολουθεί θεραπείες για την καταπολέμησή του. Όμως, δεν έχει γίνει γνωστό σε ποιο σημείο του σώματός του βρίσκεται ο όγκος, κι αν είναι επιθετικός.

Γνωρίζοντας, λοιπόν ότι όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά, δεν μπορούμε να αγνοήσουμε τα στοιχεία. Όλα παρουσιάζουν μία κρίση στο Παλάτι, η οποία δε φαίνεται να τελειώσει σύντομα.

Ενδεχομένως, λοιπόν η λύση να επέλθει με την ανάληψη της βασιλείας από το διάδοχο. Επομένως, μήπως η Κέιτ Μίντλετον περιμένει να εμφανιστεί δημόσια κοντά στη Στέψη;

Ετοιμάζει το comeback της η Μέγκαν…

Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ έχουν αποφασίσει να απέχουν από τα βασιλικά τους καθήκοντα, ενώ έχουν μετακομίσει στην Αμερική. Όμως, ένα μεγάλο χρονικό διάστημα βλέπουν τη δημοτικότητά τους να «πέφτει» κατακόρυφα. Κατά συνέπεια, βρίσκονται σε ένα μεγάλο δίλημμα. Είτε θα κάνουν τα πάντα, για να επανέλθουν προσπαθώντας να σπιλώσουν την εικόνα του Στέμματος, είτε θα γυρίσουν πίσω.

Η δούκισσα του Σάσσεξ αυτή τη στιγμή, ψάχνει απεγνωσμένα να ανακαλύψει έναν πολύ καλό σύμβουλο δημοσίων σχέσεων, ώστε να συμβάλλει στην επαναφορά της «καλής» της εικόνας. Αλλά, από όσα έχουν βγει στην επιφάνεια για το ζευγάρι, φαίνεται ότι δεν είναι μαθημένοι στο «να υπακούν συμβουλές».

…και ο Χάρι;

Παράλληλα, ο πρίγκιπας Χάρι βρίσκεται σε μία εξισορρόπησης των σχέσεων με τον πατέρα του. Ο βασιλιάς Κάρολος και ο μικρότερος γιος του προσπαθούν να αποκαταστήσουν την επικοινωνία τους και με μικρά βήματα να επανέλθουν όλα στην προηγούμενη κατάσταση.

Ο δούκας του Σάσσεξ εξάλλου, μόλις πληροφορήθηκε την ασθένεια του πατέρα του, πήγε να τον επισκεφθεί. Μάλιστα, πληροφορίες ανέφεραν ότι ο ίδιος έκανε κρούση και στον αδερφό του, για να βρεθούν. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δε συνέβη, αφού ο πρίγκιπας Ουίλιαμ εκείνη την περίοδο είχε θέσει ως κύριο μέλημά του την ανάρρωση της συζύγου του. Βέβαια, δεν αποκλείεται εκείνος να κρίνει τον αδερφό του ως αμετανόητο και τις κινήσεις του ασυγχώρητες.

Υπενθυμίζεται, ότι ο πρωτότοκος γιος της βασιλικής οικογένειας προσπάθησε πολλές φορές να λειτουργήσει ως σύμβουλος στο πλευρό του πρίγκιπα Χάρι. Ενώ παράλληλα, η Κέιτ Μίντλετον και ο Βενιαμίν ήταν για πολλά χρόνια πολύ στενοί φίλοι, αλλά πλέον οι σχέσεις του έχουν ψυχρανθεί.

Αυτό οφείλεται εν μέρει και στις κατηγορίες που εξαπέλυε η Μέγκαν Μαρκλ για τα ρατσιστικά σχόλια που έκανε η πριγκίπισσα της Ουαλίας για το παιδί της, όπως ισχυρίζεται. Αλλά και από την επιλογή του να απομακρυνθεί από τα βασιλικά του καθήκοντα. Από την άλλη πλευρά, εκείνη δε φαίνεται τόσο «κλειστή» απέναντί του. Μήπως τελικά η Κέιτ Μίντλετον θέλει πίσω τον πρίγκιπα Χάρι;

Κανείς δε γνωρίζει τι πρόκειται να ακολουθήσει σε αυτό το βασιλικό θρίλερ. Όλα δείχνουν πως θα πρέπει να βρεθεί μία λύση σύντομα.