Για ακόμα μία φορά το Παλάτι του Μπάκιγχαμ βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα και η Κέιτ Μίντλετον είναι το θέμα που απασχολεί περισσότερο στα social media, αλλά και στα μέσα ενημέρωσης.

Χθες, Τρίτη 5/3, σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε η είδηση πως η ίδια θα εμφανιστεί στις 8 Ιουνίου δημοσίως, μετά το πρόβλημα της υγείας της. Πιο συγκεκριμένα, ανακοινώθηκε ότι η πριγκίπισσα της Ουαλίας θα παρευρεθεί στο Trooping the Color, στην μεγαλειώδη παραδοσιακή πομπή, στο Ουεστμινστερ. Το γεγονός επιβεβαίωσε το υπουργείο Άμυνας, αλλά όχι το Παλάτι.

Αργότερα όμως, το υπουργείο με ενημέρωσή του έκανε γνωστό ότι η πριγκίπισσα δεν είναι βέβαιο ότι θα δώσει το «παρών» στην εκδήλωση, αφήνοντας πολλά ερωτηματικά. Τι γίνεται τελικά με την Κέιτ Μίντλετον; Πότε θα επιστρέψει στα καθήκοντά της; Σε τι ρόλο θα τη δούμε;

Παράλληλα, υπενθυμίζεται ότι εκτός βασιλικών καθηκόντων έχει θέσει και τον εαυτό του ο βασιλιάς Κάρολος μετά τη διάγνωσή του με καρκίνο. Αδιαμφισβήτητα, όλα αυτά οδηγούν στην επιβεβαίωση του τίτλου  του Forbes, «Η Κέιτ Μίντλετον και το Παλάτι σε κρίση».

Η Κέιτ και τα μυστήρια γύρω από την υγεία της

Με μεγάλο ενδιαφέρον, αλλά και περιέργεια αναμένεται η επιστροφή της Κέιτ Μίντλετον στις υποχρεώσεις της. Ειδικότερα, η πλειοψηφία των υποστηρικτών της περιμένουν να δουν τι θα πει για την περιπέτεια της υγείας της. Αξίζει να σημειωθεί πως τόσες μέρες κανείς δε γνωρίζει ποιο είναι το πρόβλημα που κλήθηκε η ίδια να αντιμετωπίσει.

Κανένας εκτός του στενού κύκλου της βασιλικής οικογένειας δε γνωρίζει με βεβαιότητα τι είδους ήταν η επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε, ούτε για ποιο λόγο θα είναι τόσο μακρά η ανάρρωσή της, σε αντίθεση με την περίπτωση του βασιλιά Καρόλου, όπου υπάρχει μία σχετική διαφάνεια σχετικά με την κατάστασή του. Πολλά είναι τα ενδεχόμενα για τα αίτια που την αναγκάζουν να διατηρήσει τη σιωπή της.

Μπορεί η Κέιτ Μίντλετον να μην έχει μιλήσει ανοιχτά, ενδεχομένως για να προστατεύσει τα παιδιά της, όμως ο κόσμος ζητάει να αποκαλύψει την αλήθεια σύντομα. Πολλές είναι οι πλευρές, που ισχυρίζονται, ότι η υγεία της σχετίζεται με τις τρεις εγκυμοσύνες της. Άλλοι πάλι κάνουν λόγο για υστερεκτομή, σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα Marca.

Η αλλαγή του θρόνου και το τέλος της κρίσης

Ανάμεσα στις φήμες που ακούγονται στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι και η επίσπευση της διαδικασίας της διαδοχής.

Πλέον, και με τη βασίλισσα Καμίλα να παραμένει εκτός κάδρου για τις βασιλικές υποχρεώσεις, το μεγαλύτερο βάρος καλείται να το επωμιστεί στις πλάτες του ο πρίγκιπας Ουίλιαμ. Φυσικά, ο διάδοχος θα έχει και την αρωγή της πριγκίπισσας Άννας – αδερφής του βασιλιά Καρόλου-. Αυτό συνέβη, καθώς η ίδια δήλωσε αρκετά κουρασμένη λόγω των αυξημένων αρμοδιοτήτων που είχε το τελευταίο διάστημα.

Τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης παρακολουθώντας τις εξελίξεις στο Παλάτι εκτιμούν ότι ο πρίγκιπας της Ουαλίας πιθανότατα θα ανέβει νωρίτερα από το αναμενόμενο στο θρόνο. Η Mirror, μάλιστα δε δίστασε να γράψει ότι  ο πρίγκιπας Ουίλιαμ «είναι στο κατώφλι της διαδοχής».

Η αλήθεια είναι πως ο βασιλιάς Κάρολος υπήρξε ο μακροβιότερος διάδοχος στην ιστορία της Μεγάλης Βρετανίας, αλλά είναι αμφιλεγόμενο, αν θα μπορέσει να παραμείνει για περισσότερο καιρό στο θρόνο. Σύμφωνα δε, και βασιλικές πηγές, ο βασιλιάς Κάρολος ευελπιστεί να παραμείνει στο θρόνο και σε μία σχετικά καλή κατάσταση για ακόμα δέκα χρόνια, «ώστε να υπηρετήσει το Στέμμα περίπου μέχρι τα μέσα της όγδοης δεκαετίας της ζωής του».

Όλα όμως θα κριθούν από το ταξίδι στην Αυστραλία. Τι σημαίνει όμως αυτό;

Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα οφείλουν να παρευρεθούν εκεί για τη Σύνοδο των Αρχηγών Κυβερνήσεων της Κοινοπολιτείας (CHOGM). Ειδικότερα, στην Αυστραλία και συγκεκριμένα στην περιοχή της Σαμόα, στις 24 Οκτώβρη έχει προγραμματιστεί η σύσκεψη.

Ο μονάρχης θα πρέπει να παρουσιαστεί, ώστε να εκπροσωπήσει το Στέμμα. Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Άντονι Αλμπανίζι, δήλωσε έτοιμος τόσο ο ίδιος, όσο και η χώρα για τη βασιλική επίσκεψη. Το ταξίδι αυτό είναι άκρως σημαντικό. Αφενός θα είναι η πρώτη φορά που θα βρεθεί εκεί ως κυρίαρχος της χώρας. Αφετέρου ένα τέτοιο ταξίδι έχει να πραγματοποιηθεί από το 2018, όπου είχε πραγματοποιήσει αείμνηστη βασίλισσα Ελισάβετ.

Ο βασιλιάς Κάρολος δεν έχει αποκλείσει ακόμα, δημοσίως τουλάχιστον, το ενδεχόμενο να ταξιδέψει για τη μακρινή Ωκεανία. Όλα πλέον τα σενάρια είναι ανοιχτά και θα φανεί, αν ο μονάρχης θα ετοιμάσει βαλίτσες ή το διάδοχο.

Τα βήματα του πριγκιπικού ζεύγους που προμηνύουν τη διαδοχή

Το πριγκιπικό ζεύγος της Ουαλίας πολύ πιθανό να μην αργήσει να ανέβει στο θρόνο. Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον μετά από την ασθένεια του βασιλιά και τις δυσκολίες που ο ίδιος αντιμετωπίζει, σύμφωνα με τις φήμες αναμένεται να πάρουν τους τίτλους του βασιλιά και της βασίλισσας αντίστοιχα.

Το ζευγάρι είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς και οι υποστηρικτές του Στέμματος θέλουν πολύ να τους δουν να φέρουν τους ανώτερους τίτλους της μοναρχίας.

Οι ίδιοι μάλιστα έχουν αρχίσει και προβαίνουν σε μία σειρά κινήσεων, οι οποίες δείχνουν πως αυτή η ώρα δε θα αργήσει.

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον είναι πολύ κοντά στην επίλυση του μεγαλύτερου «αγκαθιού» για το Παλάτι. Αυτό το κομμάτι, βέβαια δεν είναι άλλο από τη γεφύρωση του χάσματος με το ζευγάρι του Σάσσεξ, δηλαδή του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ.

Μετά από την κυκλοφορία του βιβλίου «Endgame» οι κρίσεις μεταξύ του πρώην πριγκιπικού ζεύγους και του Παλατιού αναζωπυρώθηκαν. Μετά τις προτροπές του βασιλιά Καρόλου, όμως, η Κέιτ Μίντλετον τηλεφώνησε στη Μέγκαν Μαρκλ, για να διατελέσει ως ειρηνοποιός ανάμεσα στα μέλη της ίδιας οικογένειας.

Οι τεταμένες σχέσεις επήλθαν, καθώς η πρώην δούκισσα του Σάσσεξ, ισχυρίστηκε ότι η Κέιτ Μίντλετον και ο βασιλιάς Κάρολος έτρεφαν ανησυχίες για το χρώμα του δέρματος του μικρού Άρτσι.

Παρόλα αυτά, η λογική πρυτάνευσε. Η πριγκίπισσα της Ουαλίας, η οποία γνωρίζει ότι η ειρήνη μεταξύ των οικογενειών είναι απαραίτητη για την εύρυθμη λειτουργία του θεσμού, αλλά και επειδή έχει πλήρη γνώση των καθηκόντων της, αποφάσισε να τηλεφωνήσει στη Μέγκαν, και να λύσουν τις διαφορές τους.

Με τη συνταγή της Ελισάβετ

Η Πριγκίπισσα της Ουαλίας προχώρησε στην προσθήκη ενός προσώπου στην ομάδα της που δείχνει την ανάγκη για την σταδιακή προετοιμασία της να αναλάβει το ρόλο της Βασίλισσας, εν μέσω δημοσιευμάτων που θέλουν τον Κάρολο να πάσχει από επιθετικό καρκίνο γεγονός που τον οδηγεί στην απόφαση να σχεδιάζει τη διαδοχή του θρόνου.

Η Κέιτ αποφάσισε να διορίσει νέο προσωπικό γραμματέα, ένα νέο δεξί χέρι. Και αυτός δεν είναι άλλος από τον Τομ Γουάιτ, ο οποίος προστάτευε τη βασίλισσα Ελισάβετ Β’ μέχρι το θάνατό της.

Η επιλογή αυτή παρουσιάζει ενδιαφέρον καθώς φαίνεται ότι η Πριγκίπισσα ακολουθεί τα βήματα της αείμνηστης Βασίλισσας Ελισάβετ. Δεδομένου ότι θα γίνει κάποια στιγμή και η ίδια Βασίλισσα, φαίνεται πως θέλει να έχει δίπλα της του πιο έμπειρους ανθρώπους.

… και το κρυφτό με το Χάρι

Σύμφωνα με τον royal expert και συγγραφέα Τομ Κουίν, ο βασιλιάς Κάρολος επικεντρώνεται γύρω από ζήτημα της διαδοχής στο βασιλικό θρόνο του γιο του πρίγκιπα Γουίλιαμ ενώ τον σχεδιασμό του αυτόν τον κρατά «μυστικό» από το δευτερότοκο γιο του, πρίγκιπα Χάρι καθώς διόλου δεν τον εμπιστεύεται.

Η δυσπιστία αυτή, όπως είναι φυσικό προέκυψε μετά τις συνεντεύξεις του Χάρι στα μέσα ενημέρωσης και τις επιθέσεις στη βασιλική οικογένεια στα απομνημονεύματά του, με τίτλο «Spare».

Σύμφωνα με τον Τομ Κουίν: «Ο Κάρολος γνωρίζει επίσης ότι, ως μελλοντικός βασιλιάς, ο Γουίλιαμ βρίσκεται στο επίκεντρο του σχεδιασμού διαδοχής που λαμβάνει χώρα αυτή τη στιγμή. Οι αξιωματούχοι είχαν υποθέσει ότι ο Κάρολος θα παρέμενε υγιής τουλάχιστον μέχρι τα μέσα των 80 του πριν ο σχεδιασμός διαδοχής χρειαστεί να ξεκινήσει, αλλά στην πραγματικότητα τώρα έχει αρχίσει και δείχνει ίσως ότι ο καρκίνος του είναι πιο επικίνδυνος από ό,τι πιστεύουμε αρχικά».

«Ο σχεδιασμός διαδοχής είναι άκρως απόρρητος και κανείς δεν εμπιστεύεται τον Χάρι να είναι μέρος του για τον απλούστατο λόγο ότι αν αισθάνεται με οποιονδήποτε τρόπο περιφρονημένος ή δεν του δίνεται αυτό που πιστεύει ότι του αξίζει, θα τρέξει κατευθείαν στα μέσα ενημέρωσης». Ο Χάρι προκάλεσε σάλο όταν κυκλοφόρησε το «Spare» καθώς χτύπησε πολλά μέλη της οικογένειάς του», πρόσθεσε ο ειδικός στα θέματα της Βρετανικής βασιλικής οικογένειας