Διέρρευσε το μήνυμα του Βασιλιά Καρόλου για την ετήσια ομιλία του για την Ημέρα της Κοινοπολιτείας. Σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια αυτή τη φορά θα είναι μαγνητοσκοπημένο.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά το μήνυμα μαγνητοσκοπήθηκε τον περασμένο μήνα στο κάστρο του Γουίνσδορ. Στην ομιλία του θα τονίσει ότι η «ποικιλομορφία» ήταν η βασική «δύναμη» της Κοινοπολιτείας και ότι η ένωση των 56 χωρών-μελών αποτελούσε για τον ίδιο «πολύτιμη πηγή δύναμης, έμπνευσης και υπερηφάνειας.»

«Τις τελευταίες εβδομάδες, συγκινήθηκα βαθύτατα από τις υπέροχα ευγενικές και στοχαστικές ευχές σας για την υγεία μου και, σε αντάλλαγμα, δεν μπορώ παρά να συνεχίσω να σας υπηρετώ, στο μέτρο των δυνατοτήτων μου, σε όλη την Κοινοπολιτεία», ανέφερε ο βασιλιάς στο βιντεοσκοπημένο μήνυμά του. Και πρόσθεσε: «Η πίστη μου στις κοινές μας προσπάθειες και στις δυνατότητες των λαών μας παραμένει τόσο σίγουρη και ισχυρή όσο ήταν πάντα.»

Μάλιστα κατά την διάρκεια της ομιλίας που ηχογράφησε αναφέρει πως «Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε ο ένας τον άλλον σε ολόκληρη την Κοινοπολιτεία, καθώς, μαζί, συνεχίζουμε αυτό το ζωτικό ταξίδι.»

Μεταξύ άλλων ο Βασιλιάς Κάρολος αναμένεται να πει: «Έχοντας γιορτάσει πρόσφατα τα 75α γενέθλιά μου, ζεσταίνει την καρδιά μου να σκέφτομαι τον τρόπο με τον οποίο η Κοινοπολιτεία υπήρξε σταθερή σε όλη μου τη ζωή – μια πολύτιμη πηγή δύναμη, έμπνευση και περηφάνια. Τις τελευταίες εβδομάδες, με συγκίνησαν βαθύτατα οι υπέροχες ευγενικές και στοχαστικές ευχές σας για την υγεία μου και, σε αντάλλαγμα, μπορώ μόνο να συνεχίσω να σας υπηρετώ, στο μέγιστο των δυνατοτήτων μου, σε όλη την Κοινοπολιτεία.

Η πίστη μου στις κοινές μας προσπάθειες και τις δυνατότητες των ανθρώπων μας παραμένει τόσο σίγουρη και ισχυρή όσο ποτέ. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε ο ένας τον άλλον σε ολόκληρη την Κοινοπολιτεία καθώς, μαζί, συνεχίζουμε αυτό το ζωτικής σημασίας ταξίδι».