Οι κινήσεις της Κέιτ Μίντλετον, αλλά και οι επιλογές της, όπως φαίνεται μπορούν να προκαλέσουν τα πάνω-κάτω στο Παλάτι.

Η μοναρχία της Μεγάλης Βρετανίας 19 μήνες μετά το θάνατο της Βασίλισσας Ελισάβετ βρίσκεται σε μία έντονη κρίση. Λίγο οι ασθένειες που ταλαιπωρούν την πριγκίπισσα της Ουαλίας και το βασιλιά Κάρολο, λίγο οι κινήσεις των Σάσσεξ ενισχύουν την τεταμένη κατάσταση. Τι γίνεται, όμως όταν τα δύο αυτά ζητήματα διασταυρώνονται.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ξαφνικά το Παλάτι ανακοινώνει το εσπευσμένο χειρουργείο της Κέιτ Μίντλετον στην κοιλιακή χώρα. Εν συνεχεία, πληροφορούμαστε ότι ο βασιλιάς Κάρολος θα προβεί και αυτός σε χειρουργική επέμβαση για τον προστάτη. Τελικά, όπως δηλώθηκε στο νοσοκομείο ο μονάρχης διαγνώστηκε με καρκίνο.

Δύο από τα μέλη της βασιλικής οικογένειας και δε πολύ ενεργά, μένουν εκτός καθηκόντων για αρκετό χρονικό διάστημα. Η κρίση πλέον του Μπάκιγχαμ έχει αρχίσει να κορυφώνεται. Ως απόρροια της κατάστασης τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης και στο κοινό μέσω των social media αρχίζουν τις εικασίες. Η πλειοψηφία βλέπει πως η μόνη λύση για την επίλυση του προβλήματος είναι η διαδοχή στο θρόνο.

Πράγματι, δεν είναι απίθανο, η άνοδος του πρίγκιπα Ουίλιαμ στο θρόνο να προσφέρει μία σταθερότητα. Ο ίδιος είναι ιδιαίτερα αγαπητός στο λαό της Μεγάλης Βρετανίας. Παράλληλα, μαζί με την Κέιτ Μίντλετον μπορούν να δώσουν ένα τέλος στα «αγκάθια» που ταλανίζουν το Στέμμα.

Ποιες θα είναι ωστόσο οι κινήσεις του πριγκιπικού ζεύγους της Ουαλίας απέναντι στο πριγκιπικό ζεύγος του Σάσσεξ, τον πρίγκιπα Χάρι και τη Μέγκαν Μαρκλ δηλαδή;

Ουίλιαμ και Χάρι, όπως Κάιν και Άβελ;

Ο πρίγκιπας Χάρι και η σύζυγός του, Μέγκαν Μαρκλ, αποφάσισαν να αποσχιστούν από το Παλάτι και να πάνε να ζήσουν ελεύθεροι και ανεξάρτητοι στην Αμερική. Όμως, η ιστορία δε σταματάει εδώ. Είναι κατανοητό να θέλει κάποιος να φύγει από μία θέση που νιώθει, ότι δεν τον καλύπτει. Αλλά ο πρίγκιπας και η δούκισσα του Σάσσεξ δεν άφησαν τα πράγματα να κυλήσουν αρμονικά.

Αφού εξασφάλισαν ένα πολύ γενναιόδωρο ετήσιο επίδομα από το Μπάγκιγχαμ, το οποίο οι ίδιοι δεν το θεώρησαν αρκετό. Τότε όλα άλλαξαν και ξέχασαν μονομιάς τη θέση τους και τις υποχρεώσεις τους. Όπως έχει αναφερθεί και από τον ξένο τύπο, άρχισαν να συμπεριφέρονται σαν σταρ. Δηλαδή, μόλις αντιμετώπιζαν κάποιο πρόβλημα με το Παλάτι, έβγαιναν στις κάμερες και διέσυραν τη βασιλική οικογένεια.

Ο βασιλιάς Κάρολος, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον έβλεπαν το πρόβλημα, ωστόσο επέλεγαν τη σιωπή, προκειμένου μη ρίξουν κι άλλο λάδι στη φωτιά.

Τώρα όμως όλα έχουν αλλάξει! Ο βασιλιάς Κάρολος είναι άρρωστος, η Κέιτ Μίντλετον αναρρώνει από ένα δύσκολο χειρουργείο και ο πρίγκιπας Ουίλιαμ βρίσκεται προ το πυλών για την ανάληψη των καθηκόντων του θρόνου. Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ δεν μπορούν να μην ασυγκίνητοι ή απομακρυσμένοι από αυτά τα γεγονότα.

Δεν είναι λίγες οι φωνές που θέλουν τους Σάσσεξ να επιστρέφουν μια για πάντα στη Μεγάλη Βρετανία. Ωστόσο, πλέον ο πρίγκιπας Ουίλιαμ δε δείχνει να έχει πλέον εμπιστοσύνη στον πρίγκιπα Χάρι.

Η Μέγκαν πετάει τον εγωισμό της, καθώς…

Όλα σε αυτή τη ζωή έχουν ένα τίμημα. Το τίμημα της Μέγκαν Μαρκλ, για να κρατήσει τα πλεονεκτήματα, φαίνεται ότι θα επιλέξει να αφήσει στην άκρη τις διαφορές της, αλλά και να ρίξει τον εγωισμό της.

Η δούκισσα του Σάσσεξ λίγο καιρό μετά την αποχώρησή της από τα βασιλικά της καθήκοντα, παραχώρησε μαζί με το σύζυγό της μία πολύκροτη συνέντευξη στην Όπρα Γουίνφρεϊ, κατά τη οποία ασκούσαν κριτική στα μέλη της οικογένειας. Πιο συγκεκριμένα, είχαν επικεντρωθεί στους φόβους και τις ανησυχίες της Κέιτ Μίντλετον και του βασιλιά Καρόλου – τότε διαδόχου- για το χρώμα του δέρματος του Άρτσι.

Μάλιστα, η Μέγκαν Μαρκλ δε δίστασε να κατονομάσει τα σχόλια που δέχτηκε ως ρατσιστικά. Κάτι τέτοιο βέβαια, δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ.

Πλέον, όμως η ίδια φαίνεται διατεθειμένη να ρίξει νερό στο κρασί της. Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ αναμένεται να στεφθεί βασιλιάς από στιγμή σε στιγμή και εκείνη, αλλά και ο σύζυγός της θα μείνουν «στην απέξω», αν δεν κινηθούν έξυπνα.

… είναι βαρύς ο τίτλος

Όπως αναφέρουν πηγές του ζευγαριού, αλλά και ειδικοί αναλυτές για τα θέματα του Στέμματος, η Μέγκαν Μαρκλ βρίσκεται μπροστά σε ένα πολύ μεγάλο δίλημμα. Από τη μία πλευρά, θα δει σταδιακά την πτώση του brand του Σάσσεξ και των πλεονεκτημάτων της. Από την άλλη πλευρά, ως άνθρωπος με ενσυναίσθηση και κατανόηση οφείλει να συμβάλλει στη γεφύρωση του χάσματος μεταξύ του πρίγκιπα Χάρι και της οικογένειάς του.

Ο Τομ Κουίν, βασιλικός συγγραφέας, μιλώντας στη Mirror, δε δίστασε να δηλώσει, πως «η δούκισσα του Σάσσεξ σοκαρίστηκε με την ασθένεια του βασιλιά Καρόλου, αλλά και με την επέμβαση της Κέιτ Μίντλετον». Τώρα, βέβαια, είναι σειρά της να πάρει την κατάσταση στα χέρια της και να επιλέξει τι θα κάνει.

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας από τη δική της μεριά έχει κάνει βήματα προς το συμβιβασμό και την εκεχειρία.

Μετά από την κυκλοφορία του βιβλίου «Endgame» η κρίση μεταξύ του πρώην πριγκιπικού ζεύγους και του Παλατιού κορυφώθηκε. Μετά τις προτροπές του βασιλιά Καρόλου, η Κέιτ Μίντλετον, διατελώντας χρέη ειρηνοποιού ανάμεσα στα μέλη της βασιλικής οικογένειας, τηλεφώνησε στη Μέγκαν Μαρκλ.

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας, η οποία γνωρίζει ότι η ειρήνη μεταξύ των μελών της βασιλικής οικογένειας είναι απαραίτητη για την εύρυθμη λειτουργία του θεσμού αλλά και επειδή έχει πλήρη γνώση των καθηκόντων που προκύπτουν από τη θέση της, αποφάσισε να τηλεφωνήσει στη δούκισσα του Σάσσεξ, και να λύσουν τις διαφορές τους.

Τα αδέρφια είναι το άλλο κεφάλαιο

Δεν είναι μόνο όμως η σχέση των δύο γυναικών που επηρεάζει τις σχέσεις των Σάσσεξ και του Παλατιού. Είναι και η σχέση του πρίγκιπα Ουίλιαμ με το μικρότερο αδερφό του πρίγκιπα Ουίλιαμ.

Οι σχέσεις των δύο αδερφών έχουν εδώ και αρκετό καιρό παγώσει, λόγω όλων των παραπάνω γεγονότων. Από εκεί και πέρα, οι δεσμοί αίματος και αγάπης που τους συνδέουν, θα ήταν καλό να μπουν σε προτεραιότητα και από τους δύο.

Ο πρίγκιπας Χάρι όντας ένας άνθρωπος με πολύ ισχυρή και ανεξάρτητη προσωπικότητα για μεγάλο χρονικό διάστημα δεν άκουγε τις προτροπές και τις συμβουλές του μεγαλύτερου αδερφού του. Αυτό έχει προκαλέσει πολλές φορές την οργή του πρίγκιπα Ουίλιαμ.

Ειδικότερα, όταν μαθεύτηκε στα μέλη της η σχέση του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ, ο μεγαλύτερος αδερφός του θέλησε να τον προστατεύσει λέγοντάς του να προχωρήσει με πιο αργούς ρυθμούς τη σχέση του με την Αμερικανίδα ηθοποιό.  Ο νεότερος πρίγκιπας, όπως φάνηκε, δεν άκουσε τον αδερφό του και μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο προχώρησε στον αρραβώνα.

Ο πρίγκιπας Χάρι αντί να σκεφτεί τα λόγια και τις προειδοποιήσεις του αδερφού του έγινε έξαλλος. Θεώρησε, τότε, πως εκείνος προσπαθούσε να εμπλακεί στην προσωπική του ζωή. Εν τέλει, τον έκρινε ως «εχθρό του» και πολέμιο των επιλογών του.

Οι επιλογές του Βενιαμίν της βασιλικής οικογένειας λοιπόν, αν αναλάβει ο αδερφός του, μπορεί να τον απομακρύνουν μια για πάντα από τη Μεγάλη Βρετανία. Ή μπορεί η αδερφική αγάπη  να τον κάνει να επιστρέψει. Σε αυτό άλλωστε μπορεί να συμβάλλει  και η φιλία και η αγάπη της Κέιτ Μίντλετον.

Φίλοι ή εχθροί – Από στενοί φίλοι, δύο άγνωστοι η Κέιτ και ο Χάρι

Η Κέιτ Μίντλετον και ο μικρός αδερφός του συζύγου της ήταν πολύ δεμένοι στο παρελθόν. Όμως, πλέον τα πράγματα στη σχέση τους έχουν αλλάξει ραγδαία.

Η απόφαση του πρίγκιπα Χάρι να απομακρυνθεί από τα βασιλικά του καθήκοντα αποτελεί μια από τις αιτίες της ρήξης τους. Ωστόσο, σύμφωνα με πηγές της Sun, η Κέιτ Μίντλετον είχε στεναχωρηθεί πολύ με αυτή την απόφαση και προσπαθούσε να κρατήσει επικοινωνία μαζί του, καθώς τον θεωρούσε στενό της φίλο και τον καλούσε τακτικά στο τηλέφωνο.

Μάλιστα, η Κέιτ ήταν εκείνη που προσπαθούσε να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ των δύο αδερφών. Ειδικότερα, στα τηλεφωνήματά της επισήμανε στον πρίγκιπα Χάρι την ανάγκη να διατηρεί καλές σχέσεις με τον Ουίλιαμ.

Η πραγματικότητα πλέον είναι διαφορετική. Ο πρίγκιπας Χάρι και η σύζυγός του, Μέγκαν Μαρκλ, είναι πλέον τα «μαύρα πρόβατα» για τη βασιλική οικογένεια της Βρετανίας.

Αποτέλεσμα όλων αυτών, η Κέιτ Μίντλετον να βρεθεί πολλές φορές στο στόχαστρο των πυρών των Σάσεξ. Πλέον, εκείνη αναρρώνει από το σοβαρό χειρουργείο της και ο αγαπημένος της φίλος δεν είναι κοντά της.

Η επίσκεψη που δεν έγινε και η «κλειστή πόρτα»

Πριν από λίγο καιρό, μόλις έγινε γνωστή η κατάσταση της υγείας του βασιλιά Καρόλου, ο πρίγκιπας Χάρι μετέβη στο Λονδίνο, προκειμένου να τον δει. Ο ίδιος ωστόσο, δεν επισκέφθηκε τη νύφη του και άλλοτε σύμμαχο στης αποφάσεις του, Κέιτ Μίντλετον.

Ο πραγματικός λόγος, που ο πρίγκιπας Χάρι αποφάσισε να μη δει τη σύζυγο του αδερφού του για όσο βρισκόταν στο Λονδίνο, δεν έχει γίνει γνωστός. Παρόλα αυτά, φήμες των βρετανικών μέσων ενημέρωσης ανάγουν τα αίτια στην κόντρα των δύο αδερφών. Όμως, για το διάδοχο του θρόνου, ο κυριότερος λόγος, που αποφεύγει τον αδερφό του είναι, επειδή δεν ακολουθεί τους κανονισμούς που επιβάλλει η θέση τους, αλλά και το πρωτόκολλο.

Την ίδια στιγμή, μόλις πρόσφατα είδε το φως της δημοσιότητας μία πολύ ενδιαφέρουσα είδηση. Όπως ανέφεραν αξιόπιστες πηγές στο περιοδικό People, ο δούκας του Σάσσεξ, όταν πήγε στο Λονδίνο θέλησε να συναντηθεί και με τον αδερφό του. Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, όμως αρνήθηκε να τον δει και έβαλε σε προτεραιότητα την ανάρρωση της συζύγου του. Ο ίδιος μάλιστα, προσπαθεί να είναι όσο το δυνατόν περισσότερο στο πλευρό της, παρά τις αυξημένες υποχρεώσεις που έχει.

Ο διάδοχος συνεχίζει παρόλα αυτά, να μην έχει εμπιστοσύνη στον αδερφό του. Ενδεχομένως, αν ο δούκας του Σάσσεξ, όμως ζητήσει συγγνώμη και προχωρήσει μπροστά, αλλά δείξει τη θέλησή του να υπηρετήσει, όπως αρμόζει, τα καθήκοντα του Στέμματος, αυτό να αλλάξει.

Το Μάϊο ο πρίγκιπας Χάρι θα ξανά πάει στο Λονδίνο για τη 10η επέτειο των Αγώνων Invictus. Η άφιξή του στη Μεγάλη Βρετανία θα του δώσει άλλη μία ευκαιρία, για να θέσει σε νέες βάσεις τη σχέση του με το Παλάτι, αλλά και να ενισχύσει εκ νέου τους δεσμούς του με το μεγαλύτερο αδερφό του.

Αν και σε ένα καλύτερο δρόμο φαίνεται πως βαδίζουν όλον αυτόν τον καιρό οι σχέσεις πατέρα – γιου. Δηλαδή προς θετική πορεία εξελίσσονται οι επικοινωνίες μεταξύ του βασιλιά Καρόλου και του πρίγκιπα Χάρι το τελευταίο διάστημα.

Πότε θα γίνει η στέψη του Ουίλιαμ

Η συζήτηση της διαδοχής του βασιλιά Καρόλου από τον πρίγκιπα Ουίλιαμ έχει ξεκινήσει εδώ και μέρες. Μάλιστα, δεν είναι λίγες οι φωνές που θέλουν τον ίδιο το μονάρχη να θέτει επί τάπητος το ζήτημα. Ο λόγος είναι προφανώς οι κίνδυνοι που επιφυλάσσει η ασθένειά του.

Ο διάδοχος θα ανέβει στο θρόνο μόλις ο βασιλιάς φύγει από τη ζωή. Την ίδια κιόλας στιγμή, σύμφωνα με το πρωτόκολλο θα αναλάβει τα βασιλικά καθήκοντα που του ορίζονται. Ωστόσο, η στέψη θα καθυστερήσει. Θα πρέπει να περιμένει για την τελετή για αρκετούς μήνες.

Όπως αναφέρουν οι ειδικοί η κηδεία του βασιλιά Καρόλου θα διαρκέσει για εννιά ημέρες. Ενώ η σωρός ρου θα περάσει από την αίθουσα του θρόνου, η οποία βρίσκεται στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ, στην αίθουσα τελετών του Γουέστμινστερ.

Ο νέος βασιλιάς θα απευθύνει την ίδια κιόλας μέρα ομιλία στο έθνος. Η Κέιτ Μιντλετον αναμένεται να είναι στο πλευρό του για όλο αυτό το διάστημα στο νέο της ρόλο, αυτό της βασίλισσας. Άγνωστο παραμένει το μέλλον της τωρινής βασίλισσας, της Καμίλα.