Είναι πλέον επίσημο η Κέιτ Μίντλετον θα επιστρέψει το προσεχές διάστημα στα βασιλικά της καθήκοντα.

Πιο συγκεκριμένα, ανακοινώθηκε ότι η πριγκίπισσα της Ουαλίας θα παρευρεθεί στο Trooping the Color, στην μεγαλειώδη παραδοσιακή πομπή, στο Ουεστμινστερ. Το γεγονός επιβεβαίωσε το υπουργείο Άμυνας, αλλά όχι ακόμα το Παλάτι.

Η προγραμματισμένη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 8 Ιουνίου. Όμως, εδώ εγείρονται ερωτήματα. Θα είναι όντως αυτή η πρώτη επίσημη εμφάνιση της Κέιτ Μίντλετον μετά το κρίσιμο χειρουργείο στην κοιλιακή χώρα; Δε θα τη δούμε ακριβώς μετά το Πάσχα, όπως είχε ανακοινωθεί; Με τι ρόλο θα «ξανά συστηθεί» στο κοινό;

Η θέση της Κέιτ Μίντλετον στο Παλάτι

Ο βασιλιάς Κάρολος έχει διαγνωστεί εδώ και λίγο καιρό με καρκίνο. Από την πρώτη κιόλας στιγμή, ο ίδιος δείχνει έτοιμος να αντιμετωπίσει αυτή την περιπέτεια της υγείας του.

Ο μονάρχης της Μεγάλης Βρετανίας, μετά και από τις προτροπές των γιατρών του, αποφάσισε να μεταβεί στο Σάντριγχαμ, για να ξεκουραστεί. Ενώ παράλληλα, έχει αποσυρθεί από αρκετούς τομείς των βασιλικών του καθηκόντων με τη βασίλισσα Καμίλα, τον πρίγκιπα Ουίλιαμ, αλλά και την πριγκίπισσα Άννα -αδερφή του- να έχουν αναλάβει κάποια από αυτά. Με την επιστροφή της Κέιτ Μίντλετον, όμως αυτό φαίνεται θα αλλάξει.

Αλλά δεν είναι λίγες οι φωνές, που θέλουν να αλλάζει εν γένει η δομή της μοναρχίας. Ειδικότερα, βρετανικά μέσα ενημέρωσης θέλουν τον πρίγκιπα Ουίλιαμ να αναλαμβάνει πρόωρα το θρόνο. Η Mirror, μάλιστα δε δίστασε να γράψει ότι  ο πρίγκιπας «είναι στο κατώφλι της διαδοχής».

Η αλήθεια είναι πως ο βασιλιάς Κάρολος υπήρξε ο μακροβιότερος διάδοχος στην ιστορία της Μεγάλης Βρετανίας, αλλά είναι αμφιλεγόμενο, αν θα μπορέσει να παραμείνει για περισσότερο καιρό στο θρόνο. Σύμφωνα δε, και βασιλικές πηγές, ο βασιλιάς Κάρολος ευελπιστεί να παραμείνει στο θρόνο και σε μία σχετικά καλή κατάσταση για ακόμα δέκα χρόνια, «ώστε να υπηρετήσει το Στέμμα περίπου μέχρι τα μέσα της όγδοης δεκαετίας της ζωής του». Μετά από τόσα χρόνια αναμονής, εξάλλου είναι εύλογο να θέλει να μείνει σε αυτόν.

Όλα όμως θα κριθούν από το ταξίδι στην Αυστραλία. Τι σημαίνει όμως αυτό;

Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα οφείλουν να παρευρεθούν εκεί για τη Σύνοδο των Αρχηγών Κυβερνήσεων της Κοινοπολιτείας (CHOGM). Ειδικότερα, στην Αυστραλία και συγκεκριμένα στην περιοχή της Σαμόα, στις 24 Οκτώβρη έχει προγραμματιστεί η σύσκεψη. Μήπως θα έχουμε νέο βασιλικό ζεύγος, για να παρευρεθεί;

Τα βήματα του πριγκιπικού ζεύγους που προμηνύουν τη διαδοχή

Το πριγκιπικό ζεύγος της Ουαλίας πολύ πιθανό να μην αργήσει να ανέβει στο θρόνο. Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον μετά από την ασθένεια του βασιλιά και τις δυσκολίες που ο ίδιος αντιμετωπίζει, σύμφωνα με τις φήμες αναμένεται να πάρουν τους τίτλους του βασιλιά και της βασίλισσας αντίστοιχα.

Το ζευγάρι είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς και οι θιασώτες του Στέμματος θέλουν πολύ να τους δουν να φέρουν τους ανώτερους τίτλους της μοναρχίας.

Οι ίδιοι μάλιστα έχουν αρχίσει και προβαίνουν σε μία σειρά κινήσεων, οι οποίες δείχνουν πως αυτή η ώρα δε θα αργήσει.

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον είναι πολύ κοντά στην επίλυση του μεγαλύτερου «αγκαθιού» για το Παλάτι. Αυτό το κομμάτι, βέβαια δεν είναι άλλο από τη γεφύρωση του χάσματος με το ζευγάρι του Σάσσεξ, δηλαδή του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ.

Μετά από την κυκλοφορία του βιβλίου «Endgame» οι κρίσεις μεταξύ του πρώην πριγκιπικού ζεύγους και του Παλατιού αναζωπυρώθηκαν. Μετά τις προτροπές του βασιλιά Καρόλου, όμως, η Κέιτ Μίντλετον τηλεφώνησε στη Μέγκαν Μαρκλ, για να διατελέσει ως ειρηνοποιός ανάμεσα στα μέλη της ίδιας οικογένειας.

Οι τεταμένες σχέσεις επήλθαν, καθώς η πρώην δούκισσα του Σάσσεξ, ισχυρίστηκε ότι η Κέιτ Μίντλετον και ο βασιλιάς Κάρολος έτρεφαν ανησυχίες για το χρώμα του δέρματος του μικρού Άρτσι.

Παρόλα αυτά, η λογική πρυτάνευσε. Η πριγκίπισσα της Ουαλίας, η οποία γνωρίζει ότι η ειρήνη μεταξύ των οικογενειών είναι απαραίτητη για την εύρυθμη λειτουργία του θεσμού, αλλά και επειδή έχει πλήρη γνώση των καθηκόντων της, αποφάσισε να τηλεφωνήσει στη Μέγκαν, και να λύσουν τις διαφορές τους.