Το Παλάτι του Μπάκιγχαμ βρίσκεται αδιαμφισβήτητα στην πιο κρίσιμη στιγμή των τελευταίων ετών.

Δύο μέλη της βασιλικής οικογένειας βρίσκονται εκτός των καθηκόντων τους εξαιτίας περιπετειών υγείας. Ο λόγος φυσικά για το βασιλιά Κάρολο και την Κέιτ Μίντλετον.

Παράλληλα, όμως μία νέα ανακοίνωση έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία, εγείροντας ερωτηματικά και πυροδοτώντας τις φήμες των οπαδών του Στέμματος. Η βασίλισσα Καμίλα θα μείνει για περίπου μία εβδομάδα κι εκείνη εκτός των βασιλικών της καθηκόντων.

Πιο συγκεκριμένα, η σύζυγος του μονάρχη τον τελευταίο καιρό έχει αναλάβει την εκπροσώπησή του σε ποικίλες δημόσιες εκδηλώσεις. Ωστόσο, για προσωπικούς λόγους αυτή την εβδομάδα δε σκοπεύει να πραγματοποιήσει καμία δημόσια εμφάνιση. Οι κύκλοι του Παλατιού αναφέρουν πως η ίδια λόγω κόπωσης θα απέχει και θα επιστρέψει την επόμενη εβδομάδα στα βασιλικά της καθήκοντα.

Ποιος αναλαμβάνει

Πλέον, και με τη βασίλισσα Καμίλα να παραμένει εκτός κάδρου για τις βασιλικές υποχρεώσεις, το μεγαλύτερο βάρος καλείται να το επωμιστεί στις πλάτες του ο πρίγκιπας Ουίλιαμ. Φυσικά, ο διάδοχος θα έχει και την αρωγή της πριγκίπισσας Άννας – αδερφής του βασιλιά Καρόλου-.

Τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης παρακολουθώντας τις εξελίξεις στο Παλάτι εκτιμούν ότι ο πρίγκιπας της Ουαλίας πιθανότατα θα ανέβει νωρίτερα από το αναμενόμενο στο θρόνο. Η Mirror, μάλιστα δε δίστασε να γράψει ότι  ο πρίγκιπας Ουίλιαμ «είναι στο κατώφλι της διαδοχής».

Η αλήθεια είναι πως ο βασιλιάς Κάρολος υπήρξε ο μακροβιότερος διάδοχος στην ιστορία της Μεγάλης Βρετανίας, αλλά είναι αμφιλεγόμενο, αν θα μπορέσει να παραμείνει για περισσότερο καιρό στο θρόνο. Σύμφωνα δε, και βασιλικές πηγές, ο βασιλιάς Κάρολος ευελπιστεί να παραμείνει στο θρόνο και σε μία σχετικά καλή κατάσταση για ακόμα δέκα χρόνια, «ώστε να υπηρετήσει το Στέμμα περίπου μέχρι τα μέσα της όγδοης δεκαετίας της ζωής του».

Τα βήματα του πριγκιπικού ζεύγους που προμηνύουν τη διαδοχή

Το πριγκιπικό ζεύγος της Ουαλίας πολύ πιθανό να μην αργήσει να ανέβει στο θρόνο. Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον μετά από την ασθένεια του βασιλιά και τις δυσκολίες που ο ίδιος αντιμετωπίζει, σύμφωνα με τις φήμες αναμένεται να πάρουν τους τίτλους του βασιλιά και της βασίλισσας αντίστοιχα.

Το ζευγάρι είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς και οι οπαδοί του Στέμματος θέλουν πολύ να τους δουν να φέρουν τους ανώτερους τίτλους της μοναρχίας.

Οι ίδιοι μάλιστα έχουν αρχίσει και προβαίνουν σε μία σειρά κινήσεων, οι οποίες δείχνουν πως αυτή η ώρα δε θα αργήσει.

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον είναι πολύ κοντά στην επίλυση του μεγαλύτερου «αγκαθιού» για το Παλάτι. Αυτό το κομμάτι, βέβαια δεν είναι άλλο από τη γεφύρωση του χάσματος με το ζευγάρι του Σάσσεξ, δηλαδή του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ.

Μετά από την κυκλοφορία του βιβλίου «Endgame» οι κρίσεις μεταξύ του πρώην πριγκιπικού ζεύγους και του Παλατιού αναζωπυρώθηκαν. Μετά τις προτροπές του βασιλιά Καρόλου, όμως, η Κέιτ Μίντλετον τηλεφώνησε στη Μέγκαν Μαρκλ, για να διατελέσει ως ειρηνοποιός ανάμεσα στα μέλη της ίδιας οικογένειας.

Οι τεταμένες σχέσεις επήλθαν, καθώς η πρώην δούκισσα του Σάσσεξ, ισχυρίστηκε ότι η Κέιτ Μίντλετον και ο βασιλιάς Κάρολος έτρεφαν ανησυχίες για το χρώμα του δέρματος του μικρού Άρτσι.

Παρόλα αυτά, η λογική πρυτάνευσε. Η πριγκίπισσα της Ουαλίας, η οποία γνωρίζει ότι η ειρήνη μεταξύ των οικογενειών είναι απαραίτητη για την εύρυθμη λειτουργία του θεσμού, αλλά και επειδή έχει πλήρη γνώση των καθηκόντων της, αποφάσισε να τηλεφωνήσει στη Μέγκαν, και να λύσουν τις διαφορές τους.