Ο Ολυμπιακός του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου συνεχίζει να τρελαίνει την Ευρώπη! Η ομάδα Κ19 νίκησε την αντίστοιχη της Λανς στα πέναλτι (4-2) κι εξασφάλισε την παρουσία της στα προημιτελικά του UEFA Youth League μετά την επιστροφή από το 0-2 και το 2-2 στην κανονική διάρκεια.

Tο σκορ άνοιξε στο 19′ για τους φιλοξενούμενους με απευθείας φάουλ ο Αγιαντά Σισουμπά, ο Βέλγος σταρ της Λανς με τη μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία. Από την άλλη το 2-0 διαμόρφωσε στο 52′ ο Φοφανά με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή.

Οι «ερυθρόλευκοι» μείωσαν με πέναλτι που κέρδισε και εκτέλεσε ο Μπάμπης Κωστούλας στο 58′. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Ολυμπιακός ισοφάρισε με το Σταύρο Πνευμονίδη μετά από παιδαριώδες λάθος του Γάλλου τερματοφύλακα. Έτσι το ματς οδηγήθηκε στην διαδικασία των πέναλτι, στη διάρκεια της οποίας οι Γάλλοι αστόχησαν δύο φορές και ο Ολυμπιακός επικράτησε 4-2, ευστοχώντας σε όλες τις εκτελέσεις.

Η διαδικασία των πέναλτι:

Σισουμπά 0-1

Μπάκουλας 1-1

Γκανιού 1-2

Χ. Κωστούλας 2-2

Νιλιβιντί Έξω (2-2)

Λιατσικούρας 3-2

Μπερμόντ Έξω (3-2)

Τανούλης 4-2

Η σύνθεση του Ολυμπιακού: Σίνα, Κ. Κωστούλας, Κουτσίδης (67′ Τανούλης), Πρεκατές, Κουτσογούλας, Μπάκουλας, Λιατσικούρας, Αλαφάκης, Δαρβίρας (33’’ Δάμα), Πνευμονίδης (80′ Λώλης) και Χ. Κωστούλας