Aπό επιπλοκές αμυοτροφικής πλευρικής σκλήρυνσης (ALS), μιας νευρολογικής ασθένειας που επηρεάζει το νευρικό σύστημα, προκαλεί μυϊκή αδυναμία, παρεμβαίνει στις φυσικές λειτουργίες και προκαλεί τη σταδιακή διάσπαση των νευρικών κυττάρων όπως και τον θάνατό τους, έφυγε πρόωρα από την ζωή ο Καναδός ηθοποιός Κένεθ Μίτσελ, ο οποίος ήταν μόλις 49 ετών.

Ο Μίτσελ, γεννημένος στο Τορόντο του Οντάριο στις 25 Νοεμβρίου 1974 σύζυγος της ηθοποιού Σούζαν Μέι Πρατ και πατέρας δύο παιδιών, είχε διαγνωστεί με ALS το 2018 και από το 2019 χρησιμοποιούσε αναπηρικό καροτσάκι. Επισήμως, η πάθησή του έγινε γνωστή το 2020, όταν την ανακοίνωσε σε συνέντευξή του στο περιοδικό «People».

Η μεγαλύτερη επιτυχία του Μίτσελ είναι η σειρά επιστημονικής φαντασίας «Star Trek: Discovery» που διάρκεσε από το 2017 ως το 2021 με τον ηθοποιό να παίζει τρεις διαφορετικούς ρόλους σε 10 επεισόδιά της. Ο Μίτσελ ήταν γνωστός κυρίως από την δουλειά του στην τηλεόραση και σε σειρές όπως οι «The detectives», «Notorious», «Code Black», «Jericho», «The Astronaut’s wives club», «Χαβάη 5-0» και «Switched at birth».

Ανάμεσα στις ελάχιστες κινηματογραφικές ταινίες του είναι η «Δοκιμασία» δίπλα στους Αλ Πατσίνο και Κόλιν Φάρελ και «Captain Marvel» με την Μπρι Λάρσον.

Η πρώτη μεγάλη επιτυχία του χρονολογείται το 2001 και είναι η σειρά της τηλεόρασης «Επιστροφή στο μέλλον», που βασίστηκε στην ομότιτλη κινηματογραφική τριλογία.

Ο Μίτσελ αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο του Guelph στο Οντάριο του Καναδά με πτυχίο στην Αρχιτεκτονική Τοπίου. Κατά τη διάρκεια του πενταετούς του προγράμματος έπαιξε ως επιθετικός για την πανεπιστημιακή ομάδα ποδοσφαίρου, Guelph Gryphons.

«Για πεντέμισι χρόνια, ο Kεν αντιμετώπισε μια σειρά από τρομερές προκλήσεις από το ALS» αναφέρθηκε την ημέρα θανάτου του, το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου, στον επίσημο λογαριασμό του στο Instagram. «Και με τον πιο αληθινό τρόπο του, ο Κεν κατάφερε να τις αντιμετωπίσει με χάρη και αφοσίωση, να ζήσει μια πλήρη και χαρούμενη ζωή κάθε στιγμή».

Μάλιστα, λόγω της κατάστασής του είχε αναγκαστεί να αποσυρθεί από μια σειρά της τηλεόρασης όπου θα είχε τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Ο Μίτσελ ήταν γνωστός για την μαχητικότητά του απέναντι στην ασθένεια που τον ταλαιπωρούσε και σύμφωνα με δηλώσεις του ιδίου, συμπρωταγωνιστές του στην σειρά «Star Trek: Discovery» τον βοήθησαν συμβουλεύοντάς τον να αντιμετωπίσει την ασθένεια «σαν μια πρόσκληση στην οποία να προσπαθήσω να βρω ομορφιά».