Οι εκλογές της ΚΕΔΕ, σηματοδοτούν την συνέχεια σε μια σειρά από παρεμβάσεις σε θεσμικό επίπεδο που έχουν ήδη δρομολογηθεί από την νυν ηγεσία του Λάζαρου Κυρίζογλου.

Το ανώτερο Συλλογικό Όργανο της Αυτοδιοίκησης έχει αποδείξει πως αποτελεί ισότιμο συνομιλητή με την Κεντρική εξουσία, με μια σειρά από διεκδικήσεις και παρεμβάσεις ουσίας. Μην λησμονούμε πως το εκλογικό σύστημα άλλαξε κατόπιν εμπεριστατωμένης πρότασης της σημερινής ηγεσίας της ΚΕΔΕ, ο τρόπος καταβολής των ΚΑΠ επίσης διαμορφώθηκε σύμφωνα με τις ανάγκες των δήμων κατόπιν παρέμβασης της ΚΕΔΕ.

Ο νέος Κώδικας θα συνδιαμορφωθεί από το Κράτος και την ΚΕΔΕ. Και πολλά ακόμη παραδείγματα που αποδεικνύουν πως η ΚΕΔΕ και ξέρει και μπορεί να προηγείται των εξελίξεων. Η ΚΕΔΕ και όλοι οι βραχίονες της όπως η ΠΕΤΑ, το ΙΤΑ σε συνεργασία με τους Δήμους μέλη της, θα συνεχίσει τις παρεμβάσεις ουσίας, αλλά και να στέκεται αρωγός όπου υπάρχει ανάγκη, όπως έχει κάνει ήδη πολλές φορές.

Το ψηφοδέλτιο «Σύγχρονοι Ισχυροί Δήμοι» με επικεφαλής τον Λάζαρο Κυρίζογλου, στο οποίο έχω την τιμή να συμμετέχω, έχει την εμπειρία, την δύναμη, την τεχνογνωσία και την αποτελεσματικότητα να διεκδικήσει και να επιτύχει σημαντικές νίκες προς όφελος των 332 Δήμων. Με εστίαση στην διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια της Αυτοδιοίκησης, καθώς και στην συνεχή ισοβαρής παρουσία της ΚΕΔΕ στα κέντρα αποφάσεων.