Εγώ επιμένω. Αν δεν υπήρχε ο Κασσελάκης θα έπρεπε να τον εφεύρουμε.

Οχι απαραιτήτως επειδή ξέρει καλύτερα αγγλικά από τον Μητσοτάκη – αν όντως ξέρει θα μπορούσε να ανοίξει Φροντιστήριο Αγγλικών…

Αλλά επειδή υπηρετεί στην Ελλάδα μια ιδιότυπη εκδοχή της πολιτικής. Την εκδοχή του εξυπνάκια. Κάτι σαν sequel του Βαρουφάκη.

Μόλις πει κάτι ο Μητσοτάκης ή κάποιος άλλος πετάγεται ο Κασσελάκης σε κάποιο ΤikΤok ή σε κάτι τέτοιο και πετάει μια εξυπνάδα που συνήθως είναι μια σαχλαμάρα.

Κάθε μέρα. Κάθε στιγμή. Με κάθε ευκαιρία.

Τελευταίο κρούσμα. Ο Μητσοτάκης γράφει ένα άρθρο στον Economist. Εκεί εξηγεί πώς μπορεί μια χώρα να γλιτώσει από τον λαϊκισμό και δίνει το παράδειγμα της Ελλάδας που παρέλαβε το 2019.

Να σου κι ο Κασσελάκης. Τον ρώτησε κανείς; Οχι. Ενδιαφέρθηκε ο Economist ή κάποιος άλλος αν συμφωνεί με τον Μητσοτάκη; Ούτε.

Αλλά κάτι έπρεπε να πει κι αυτός. Εξήγησε λοιπόν ότι ο Μητσοτάκης κακώς μιλάει διότι εκείνος εισήγαγε τον «νεολαϊκισμό» (ό,τι κι αν σημαίνει αυτό στο μυαλό του Κασσελάκη) ενώ το 2019 «όλοι οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι επαινούσαν τον Αλέξη Τσίπρα» (ανάρτηση 3/2).

Προφανώς κάπου το άκουσε σε κάποια Κουμουνδούρου.

Διότι το 2019 ο ίδιος ήταν στην Αμερική και δεν έχει εντοπιστεί ακόμη ευρωπαίος αξιωματούχος να επαινεί για κάτι τον Τσίπρα, με εξαίρεση ίσως τις Πρέσπες όπου όλοι είχαμε πιάσει το νόημα.

Ο Κασσελάκης όμως δεν είχε πρόβλημα. Οπως το άκουσε, το ξεφούρνισε.

Την προηγουμένη είχε επισκεφθεί τη ΓΣΕΕ. Εκεί τους είπε τα δικά του και περίπου ζήτησε «να βάλουν πλάτη» να πέσει ο Μητσοτάκης (1/2).

Οι παριστάμενοι του εξήγησαν ότι η ΓΣΕΕ δεν είναι κόμμα να βάζει ή να μη βάζει πλάτη σε έναν καβγά κομμάτων. Και συνεπώς δεν είναι δουλειά της να ρίξει τον Μητσοτάκη ή κάποιον άλλο.

Θα μπορούσαν μάλιστα να προσθέσουν ότι κακώς ζητάει τη βοήθειά τους αφού ο ίδιος έχει ανακοινώσει ήδη από τον Σεπτέμβριο ότι θα κερδίσει τον Μητσοτάκη στις επόμενες εκλογές.

Συνεπώς ούτε πλάτες χρειάζεται, ούτε χέρια, ούτε πόδια. Θα τον πλακώσει στα αγγλικά και τελειώσαμε.

Μετά (πριν εξαγγείλει τα δικά του μέτρα για τους αγρότες και ανεβοκατέβει στα τρακτέρ) πήγε και τσακώθηκε με τον Πολάκη. Ισως για να συντηρείται σε φόρμα και κάπως να περνάει η ώρα έως τις εκλογές που θα κερδίσει.

Συνεπώς ο Κασσελάκης έχει πλάκα και κακώς τον κατηγορούν ότι είναι άσχετος.

Φοβούμαι πως αν ήταν σχετικός δεν θα είχε πλάκα.