Σε ανασχηματισμό του κυβερνητικού σχήματος προχώρησε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Επίκεντρο των αλλαγών η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, μετά του χειρισμούς της σχετικά με τα θέματα της οπαδικής βίας.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του κ. Μαρινάκη, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναλαμβάνει ο πολύπειρος Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στη θέση του Γιάννη Οικονόμου. Παράλληλα, ο Ανδρέας Νικολακόπουλος αναλαμβάνει υφυπουργός Προστασίας του πολίτη, αντικαθιστώντας τον Κώστα Κατσαφάδο.

Παράλληλα, στο υπουργείο Υγείας τοποθετείται ο Άδωνις Γεωργιάδης, ενώ το υπουργείο Εργασίας αναλαμβάνει η Δόμνα Μιχαηλίδου, με τη βουλευτή Επικρατείας Ιωάννα Λυτρίβη να την διαδέχεται ως υφυπουργός Παιδείας.

Ταυτόχρονα, αναβαθμίζεται ο Παύλος Μαρινάκης, αναλαμβάνοντας καθήκοντα ως Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, διατηρώντας τη θέση του ως Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Αναλυτικά οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα:

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

  • Υπουργός: Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
  • Υφυπουργός: Ανδρέας Νικολακόπουλος

Υπουργείο Υγείας

  • Υπουργός: Άδωνις Γεωργιάδης

Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης

  • Υπουργός: Δόμνα Μιχαηλίδου

Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού

  • Υφυπουργός: Ιωάννα Λυτρίβη

Υφυπουργός παρα τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Παύλος Μαρινάκης

Η ορκωμοσία ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, κας Κατερίνας Σακελλαροπούλου θα πραγματοποιηθεί αύριο, Πέμπτη 4 Ιανουαρίου και ώρα 18.00.Ανακοίνωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη

«Ο Πρωθυπουργός έδρασε άμεσα»

Μετά τις ανακοινώσεις, Κυβερνητικές πηγές έκαναν λόγο για «διορθωτικές κινήσεις προκειμένου να ενισχυθεί η αποτελεσματικότητα του κυβερνητικού έργου», προσθέτοντας ότι ο Πρωθυπουργός έδρασε άμεσα και αποφασιστικά για ένα πιο δυναμικό ξεκίνημα τη νέα χρονιά σε κρίσιμους τομείς.

Τόνισαν δε πως «με δεδομένη την προτεραιότητα που δίνει η κυβέρνηση σε ζητήματα ασφάλειας των πολιτών, επικεφαλής στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αναλαμβάνει ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, που διαθέτει πλούσια εμπειρία σε αυτό τον τομέα ενώ υφυπουργός αναλαμβάνει ένα στέλεχος της νεότερης γενιάς, ο βουλευτής Ηλείας Ανδρέας Νικολακόπουλος».

Αναφορικά με την ανάληψη του υπουργείου Υγείας από τον Άδωνι Γεωργιάδη, οι ίδιες πηγές τον χαρακτήρισαν υπουργό με μεταρρυθμιστική εμπειρία, προκειμένου να «προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις που ήδη έχουν ξεκινήσει τους προηγούμενους μήνες».

«Υπουργός Εργασίας, αναλαμβάνει η Δόμνα Μηχαηλίδου, που έχει θητεύσει με επιτυχία στο συγκεκριμένο υπουργείο ενώ υφυπουργός Παιδείας, με αρμοδιότητα την Επαγγελματική Κατάρτιση αναλαμβάνει η βουλευτής Επικρατείας, Ιωάννα Λυτρίβη, στέλεχος με πολύ μεγάλη εξειδίκευση και εμπειρία στον συγκεκριμένο τομέα», σχολιάζουν.

Σχετικά με την υπουργοποίηση του κ. Μαρινάκη σημειώνουν «ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, επίσης στέλεχος από τη νέα γενιά, αναβαθμίζεται σε υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και μαζί με την εκπροσώπηση της κυβέρνησης, αναλαμβάνει και τις αρμοδιότητες του Τύπου.