Πέθανε σε ηλικία 81 ετών ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Ο Γερμανός πολιτικός γεννήθηκε το 1942 στο Φράιμπουργκ και πολιτεύτηκε με την κεντροδεξιά Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU) και έφτασε μέχρι το αξίωμα του προέδρου της Ομοσπονδιακής Βουλής της Γερμανίας (Bundestag).

Από το 1984 μέχρι το 1991 ήταν Υπουργός της Κυβέρνησης του Χέλμουτ Κολ, αρχικά ως Ομοσπονδιακός Υπουργός Ειδικών Υποθέσεων και Αρχηγός της Καγκελαρίας κι έπειτα ως Ομοσπονδιακός Υπουργός Εσωτερικών.

Από το 1991 έως το 2000, ήταν αρχηγός της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης στο κοινοβούλιο και από το 1998 έως το 2000 ήταν αρχηγός του κόμματος της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης.

Διετέλεσε και πάλι Υπουργός Εσωτερικών κατά την πρώτη θητεία της Μέρκελ μεταξύ των ετών 2005 και 2009, ενώ στη συνέχεια για οκτώ χρόνια ως Ομοσπονδιακός Υπουργός Οικονομικών κατά τη δεύτερη και τρίτη κυβέρνηση της Άνγκελα Μέρκελ.

Κατά την τελευταία του θητεία ασχολήθηκε εκτενώς με την Ελλάδα αποκτώντας στη χώρα μας αρνητική δημοφιλία καθώς ήταν υπέρμαχος των προγραμμάτων λιτότητας που εφαρμόστηκαν από το 2010 από κοινού με το ΔΝΤ, ενώ έχει κατηγορηθεί ότι υποστήριξε σχέδιο για την την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη προς συμμόρφωση και των υπολοίπων χωρών.