Πριν από περίπου ένα χρόνο, τον Δεκέμβριο του 2022, η Celine Dion ανακοίνωνε ότι διαγνώστηκε με το Stiff Person Syndrome, μια πάθηση που επηρεάζει τους μυς και κλειδώνει το σώμα σε άκαμπτες θέσεις, με αποτέλεσμα κάποιοι να μην μπορούν να περπατήσουν ή να μιλήσουν.

Σχεδόν 365 μέρες μετά και τα νέα δεν φαίνεται να είναι πολύ καλά. Η αδερφή της τραγουδίστριας Claudette Dion δήλωσε πρόσφατα στο 7 Jours του Καναδά ότι η 55χρονη Celine έχει «χάσει τον έλεγχο των μυών της» καθώς η κατάστασή επιδεινώθηκε με την πάροδο του χρόνου.

«Αυτό που μου ραγίζει την καρδιά είναι ότι ήταν πάντα πειθαρχημένη. Πάντα δούλευε σκληρά. Η μητέρα μας πάντα της έλεγε «θα τα καταφέρεις καλά. Θα το κάνεις σωστά» είπε σύμφωνα με το Pagesix.

«Θέλει να επιστρέψει»

Παρά την κακή εξέλιξη της υγείας της η καναδή τραγουδίστρια δεν παύει να ελπίζει ότι σύντομα θα ανέβει ξανά στη σκηνή και θα κάνει αυτό που τόσο αγαπά, θα τραγουδήσει. «Είναι αλήθεια ότι και στα δικά μας όνειρα και στα δικά της ο στόχος είναι να επιστρέψει στη σκηνή. Με ποια ιδιότητα; Δεν ξέρω» είπε η αδερφή της.

Μιλώντας για την ασθένεια η Claudette είπε: «Οι φωνητικές χορδές είναι μύες και η καρδιά είναι επίσης ένας μυς. Επειδή πρόκειται για μία στο εκατομμύριο περιπτώσεις, οι επιστήμονες δεν έχουν κάνει τόσο μεγάλη έρευνα, επειδή δεν επηρέασε τόσους πολλούς ανθρώπους. Αν ξέρατε πόσα μηνύματα λαμβάνει το ίδρυμα για τη Celine! Οι άνθρωποι μάς λένε ότι την αγαπούν και ότι προσεύχονται γι’ αυτήν. Παίρνει τόσα πολλά μηνύματα και δώρα».