Εκπρόσωπος της Jeep στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού δήλωσε ότι το Renegade θα πάψει σύντομα, από το 2024,  να υφίσταται στην γκάμα της Jeep για τις ΗΠΑ και τον Καναδά.

Να σημειωθεί πως όπως ακριβώς ισχύει και για τα καθ΄ήμας το Renegade αποτελεί το entry-level μοντέλο στις Jeep για τις ΗΠΑ και Καναδά έχοντας μια θέση στην γκάμα κάτω από το Compass. Η τιμή του ξεκινά από τα 29.445 δολάρια ενώ αυτή του Compass που θα αναλάβει από το 2024 το ρόλο του εισιτήριου για την γκάμα της Jeep, ξεκινά από τα 29.995 δολάρια.

Το Renegade διατίθεται στις ΗΠΑ από το 2015 και η καλύτερη χρονιά του από πλευράς πωλήσεων ήταν το 2016, οπότε και το μικρό SUV της Jeep κατέγραψε 27.549 πωλήσεις. Πλέον ωστόσο με δεδομένες και τις ιδιαιτερότητες της αμερικανικής αγοράς και την αδυναμία των Αμερικανών στα ογκωδέστερα οχήματα η δημοτικότητά του μειώθηκε με τις πωλήσεις του το 2022 να περιορίζονται σε 27.549 μονάδες.

«Η Jeep θα επικεντρωθεί στις κατηγορίες SUV που συνεχίζουν να αναπτύσσονται στις ΗΠΑ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος της φίρμας αιτιολογώντας την σχετική απόφαση.

Αυτονόητα η συγκεκριμένη απόφαση δεν πρόκειται να επηρεάσει άλλες αγορές καθώς το Renegade θα εξακολουθήσει να διατίθεται στις αγορές της Λατινικής Αμερικής, το Μεξικό, την ασιατική και φυσικά την ευρωπαϊκή όπου αποτελεί το δημοφιλέστερο μοντέλο της Jeep και είναι διαθέσιμο πλέον εκτός από την ηλεκτροκίνητη έκδοση σε βενζινοκίνητη άλλα και ήπια υβριδική έκδοση.

Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα σχέδια της Jeep για τις ΗΠΑ, από το 2024 θα προσφέρονται δύο ακόμα ηλεκτρικά μοντέλα με την μορφή του πληθωρικού Wagoneer S και του Recon, μιας ηλεκτρικής παραλλαγής του Wrangler ενώ θα ακολουθήσει σε δεύτερο χρόνο μια αμιγώς ηλεκτρική εκδοχή του Compass καθώς, η αμερικανική φίρμα έχει ανακοινώσει ότι έως το 2025 θα προσφέρει ηλεκτρικές εκδόσεις για όλο το φάσμα μοντέλων της που διατίθενται στις ΗΠΑ.