Η Jeep αποκάλυψε την ανανεωμένη εκδοχή του Wrangler για την αγορά των ΗΠΑ στις αρχές του καλοκαιριού και πλέον, συστήνει την αναβαθμισμένη εκδοχή του μοντέλου και στην Ευρώπη όπου θα είναι διαθέσιμη από το β΄εξάμηνο του 2024.

Ξεκινώντας από τη σχεδίαση, αν και το ανανεωμένο Wrangler δεν ξεφεύγει από τον γνώριμο αισθητικό του κανόνα, υιοθετεί μια ανασχεδιασμένη γρίλια με πιο λεπτά κάθετα στοιχεία προς όφελος της καλύτερης ψύξης του κινητήρα. Η κεραία είναι πλέον ενσωματωμένη στο παρμπρίζ προκειμένου να προστατεύεται περισσότερο σε εκτός δρόμους συνθήκες ενώ πλέον διατίθενται η επιλογή διχρωμίας για αμάξωμα και οροφή που επίσης μπορεί να βαφτεί στο χρώμα του αμαξώματος. Στα περί οροφής, διατίθενται πάντα επιλογής ηλεκτρικής ή αναλογικού χειρισμού ηλιοροφής. Την αναβαθμισμένη εξωτερική εικόνα συμπληρώνουν οι νέου σχεδιασμού τροχοί 17-20 ιντσών.

Στα πιο ουσιώδη, αξίζει να σημειωθεί ότι το ανανεωμένο Wrangler επωφελείται από βελτιωμένη ανάρτηση ενώ χάρη στην εκτεταμένη χρήση αλουμινίου και μαγνησίου, το βάρος έχει περιοριστεί προς όφελος της περαιτέρω εξοικονόμησης ενέργειας.

Αναβαθμισμένος είναι και ο εξοπλισμός ασφαλείας ο οποίος περιλαμβάνει μεταξύ άλλων αερόσακους οροφής, ενισχυμένες ζώνες ασφαλείας για πίσω καθίσματα και ενισχύσεις στο πλαίσιο που συνηγορούν στην καλύτερη απορρόφηση δυνάμεων στις πλευρικές συγκρούσεις. Σε επίπεδο συστημάτων υποβοήθησης, στη σχετική σουίτα συγκαταλέγονται ενεργό cruise control, προειδοποίησης σε περίπτωση εκτροπής από τη λωρίδα κυκλοφορίας, ανίχνευσης κόπωσης του οδηγού, αναγνώρισης της οδικής σήμανσης και αυτόνομης πέδησης.

Οι σημαντικότερες αλλαγές αφορούν το εσωτερικό του με επίκεντρο μια νέα, μεγαλύτερη οθόνη για το infotainment με διάσταση 12,3 ιντσών η οποία φιλοξενεί την νεότερη εκδοχή του συστήματος UConnect και υπόσχεται μεγαλύτερη ταχύτητα, νέες διασυνδεδεμένες υπηρεσίες αλλά και αυτόματες over-the-air αναβαθμίσεις.

Στην Ευρώπη το ανανεωμένο Wrangler θα είναι αποκλειστικά διαθέσιμο στην plug-in υβριδική παραλλαγή του η οποία υπόσχεται συνδυαστική ισχύ 380 ίππων και 637 Nm ροπής αλλά και την ιδανική ισορροπία ανάμεσα σε off-road δυνατότητες και αστική μετακίνηση με την συνδρομή των τριών προγραμμάτων οδήγησης (Hybrid, Electric, eSave). Η παρουσία της μπαταρίας των 17 kWh υπόσχεται ηλεκτρική αυτονομία 51 χλμ. ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι το Wrangler 4xe παρέχει τη δυνατότητα φόρτισης εξωτερικών συσκευών χάρη σε τέσσερις πρίζες 230 V.

Tα διαθέσιμα επίπεδα εξοπλισμού του Wrangler 4xe στην Ευρώπη θα είναι τα Sahara και Rubicon ενώ με δεδομένο τον plug-in υβριδικό του χαρακτήρα, το παραπάνω νέο infotainment διαθέτει πλείστες λειτουργίες που αποσκοπούν να συμβουλεύσουν τον οδηγό προς την κατεύθυνση εξοικονόμησης ενέργειας αλλά και τη δυνατότητα να παρακολουθεί μέσω σχετικής εφαρμογής, από το κινητό του, την εξέλιξη της διαδικασίας φόρτισης μεταξύ άλλων χρήσιμων στοιχείων.