Ακυρώνεται το σημερινό και το αυριανό πρόγραμμα του Ρετζεπ Ταγίπ Ερντογάν, καθώς από ότι φαίνεται ο πρόεδρος της Τουρκίας ταλαιπωρείται από ένα βαρύ κρυολόγημα που δεν τον αφήνει να ασκήσει τα καθήκοντα του.

Συγκεκριμένα, για σήμερα είχε προγραμματιστεί ομιλία του Ερντογάν στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος του, ενώ αύριο θα μετέβαινε στην Γρανάδα όπου θα γίνει η συνεδρίαση της Ευρωπαϊκή Πολιτικής Κοινότητας στην οποία θα συμμετείχε, μεταξύ άλλων, και η Τουρκία μαζί με άλλες 45 χώρες.

Έπαιζε μπάσκετ ο Ερντογάν

Πριν να εμφανίσει τα συμπτώματα κρυολογήματος, ο Τούρκος πρόεδρος καταγράφηκε από βουλευτή του ΑΚΡ να παίζει μπάσκετ με συνεργάτες του και βουλευτές στο γήπεδο του προεδρικού συγκροτήματος.

Υπενθυμίζεται πως στα τέλη του περασμένου Απριλίου, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξής του, ο Ερντογάν ένιωσε αδιαθεσία, πυροδοτώντας περαιτέρω τα κατά καιρούς σενάρια για την κλονισμένη υγεία του.

Την ώρα που ο Τούρκος πρόεδρος παραχωρούσε συνέντευξη, ακούστηκε μια φωνή να λέει «ω, Θεέ μου», με τον δημοσιογράφο να ζητάει άμεσα διαφημιστικό διάλειμμα και το πρόγραμμα να διακόπτεται.

Προβλήματα υγείας

Εδώ και πολλά χρόνια η υγεία του Ερντογάν απασχολεί πολλούς. Το 2006 είχε λιποθυμήσει μέσα στο αυτοκίνητό του, στο οποίο είχε εγκλωβιστεί, και οι σωματοφύλακές του τον είχαν απεγκλωβίσει σπάζοντας τα παράθυρα.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας το 2011 και το 2012 χειρουργήθηκε δύο φορές στο έντερο. Επίσημα δεν είχε ανακοινωθεί κάτι, αλλά στη γειτονική χώρα κυκλοφορούσαν τότε φήμες για καρκίνο που αντιμετωπίστηκε με αποτελεσματικό τρόπο. Το 2021, η εικόνα του προέδρου της Τουρκίας να κοιμάται σε διάλογο που είχε με Τούρκους πολίτες μέσω βιντεοκλήσης είχε προκαλέσει πάλι προβληματισμούς για την κατάστασή του.