Πέθανε σε ηλικία 93 ετών ο διερευνητής αεροπορικών δυστυχημάτων και πρώτος διευθυντής της Επιτροπής Διερεύνησης Ατυχημάτων & Ασφάλειας Πτήσεων, Ακριβός Τσολάκης. Μαζί με συνεργάτες του εξέδωσε το πόρισμα για τα αίτια πτώσης του αεροσκάφους της εταιρείας «Helios» στο Γραμματικό.

Γεννήθηκε το 1930 στη Θεσσαλονίκη και εισήχθη στην Σχολή Ικάρων το 1949, από όπου και εστάλη για εκπαίδευση στις ΗΠΑ. Όταν επέστρεψε στην Ελλάδα υπηρέτησε στην Πολεμική Αεροπορία ως χειριστής ελικοφόρων και αεριωθουμένων, ενώ υπήρξε και Αεροπορικός Ακόλουθος στην πρεσβεία του Βελιγραδίου.

Ίδρυσε μαζί με άλλους συναδέλφους τη Διεύθυνση Ασφάλειας Πτήσεων και αποστρατεύτηκε μετά από αίτησή του το 1965, αφού συμπλήρωσε 16 χρόνια υπηρεσίας. Τότε προσλήφθηκε από την Ολυμπιακή Αεροπορία με την οποίαν πέταξε για 25 χρόνια.

Για εννιά χρόνια, από το 2002 έως το 2011, ορίστηκε από την Βουλή Πρόεδρος της Επιτροπής Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων (ΕΔΑΑΠ).

Ο Ακριβός Τσολάκης είχε 40 τιμητικές διακρίσεις, μεταξύ των οποίων 8 διεθνή βραβεία, με τελευταίο το 2019 το βραβείο στην Χάγη από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Διερευνητών ISASI.

Μεταξύ τον διακρίσεων που του είχαν απονεμηθεί είναι ο Χρυσούς Σταυρός του Φοίνικος, ο Σταυρός του Γεωργίου και ο Πολεμικός Σταυρός της Ελλάδος, το Μετάλλιο Αέρος των ΗΠΑ (δύο φορές) και το Μετάλλιο Ιπποτών HWARANG της Κορέας.