Αν και συμμαθητές στο Κολλέγιο Αθηνών, η Δόμνα Μιχαηλίδου και ο Στέφανος Κασσελάκης ήρθαν σε αντιπαράθεση μια ημέρα μετά την κοινή παρουσία τους στο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Καλλιθέας, το μεσημέρι της Τετάρτης.

Ήταν αρχικά ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αυτός που σήκωσε το γάντι της μεταξύ τους επικοινωνιακής διαμάχης. Υποστήριξε σχετικώς ο κ. Κασσελάκης πως η υφυπουργός Παιδείας «εμφανίστηκε απρόσκλητη» στη δομή παρακαλώντας την μάλιστα -με δηκτικό τρόπο- «στο μέλλον να είναι πιο προσεκτική», διότι «το έχει ξανακάνει στον ΣΥΡΙΖΑ».

Δικός του σκοπός, άλλωστε, όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, ήταν «η αδιαμεσολάβητη επικοινωνία με τους ανθρώπους που εργάζονται εκεί και γνωρίζουν τα προβλήματα», εκφράζοντας την ελπίδα «να είδε τις συνθήκες και να ντράπηκε γι’ αυτές ως πολίτης και ως πολιτικός».

Δόμνα Μιχαηλίδου: Σαν πολιτικάντης του προηγούμενου αιώνα

Αφού ενημερώθηκε για τα πυρά που δέχθηκε από τον πολιτικό αντίπαλό της, η κ. Μιχαηλίδου ήταν αναμενόμενο ν’ αντιδράσει υποστηρίζοντας αρχικά στην ανάρτησή της πως «δεν πήγα στο σχολείο ως Δόμνα Μιχαηλίδου αλλά ως η καθόλα αρμόδια Υφυπουργός για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση».

«Δεν ήμουν καλεσμένη του κύριου Κασσελάκη, ούτε πήγα για να λάβω μέρος σε κάποιο βίντεοκλιπ», διευκρίνισε η υφυπουργός Παιδείας, ανταπαντώντας πως για την ίδια «ήταν πολύ δυσάρεστη έκπληξη να βλέπω έναν πολιτικό της γενιάς μου να υπόσχεται νέο ακίνητο σε μία εβδομάδα. Έναν πολιτικό της γενιάς μου να υπόσχεται κλιματιστικά από την τσέπη του σαν να είναι πολιτικάντης του προηγούμενου αιώνα».

Αναρωτήθηκε μάλιστα καταλήγοντας αν «αυτή είναι η ανανέωση της πολιτικής που προσδοκά ο ΣΥΡΙΖΑ», διότι «δουλειά της γενιάς μας είναι να λύνει τα προβλήματα». Κάτι που «θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Με πείσμα και προσήλωση».