Όχι στο ίδιο (τελευταίο) θρανίο. Ούτε καν στο ίδιο τμήμα. Αλλά συμμαθητές στα χρόνια του γυμνασίου υπήρξαν η Δόμνα Μιχαηλίδου και ο Στέφανος Κασσελάκης. Παιδιά της ίδιας γενιάς, το 1987 η υφυπουργός Παιδείας και το 1988 ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, έτυχε να φοιτήσουν ταυτόχρονα στο ίδιο εκπαιδευτικό ίδρυμα (Κολλέγιο Αθηνών) και να γνωρίζονται ελαφρώς συνυπάρχοντας στον ίδιο χώρο.

«Με βάζετε στη δική σας τη θέση να σας κάνω δημοσιογραφικό ρεπορτάζ βάσει των μαθητικών μου χρόνων», αποκρίθηκε αρχικά η Δόμνα Μιχαηλίδου στη σχετική ερώτηση που της τέθηκε, συμπληρώνοντας ότι «απ’ όσο θυμάμαι, γιατί ήμασταν κι ένα μεγάλο σχολείο και δεν ήμασταν ποτέ στο ίδιο τμήμα, ήταν ένα ήρεμο παιδί, κλειστό, ένας καλός μαθητής».

Ο υφυπουργός Παιδείας, επειδή «πάνε αρκετά χρόνια πια» δεν μπόρεσε να θυμηθεί αν ο Στέφανος Κασσελάκης ήταν τότε ενεργός στα πενταμελή και δεκαπενταμελή συμβούλια, αποφεύγοντας παράλληλα τον σχολιασμό των θέσεών του, διότι «αυτό απασχολεί τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ».

«Από το βίντεο εμένα δεν μου είπε πολλά»

Σχολίασε επίσης πως «υπάρχουν ικανές και ικανοί υποψήφιοι» για τις εσωκομματικές εκλογές στον φορέα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και σημείωσε κατόπιν ότι «δεν έχω αρκετό δείγμα γραφής για να εκφράσω πολιτική άποψη. Ως συμμαθήτριά του λέω απλώς πως είναι ένα νέο παιδί».

Υπό τη βροχή των ερωτήσεων που δέχθηκε για το κοινό παρελθόν τους, ο κ. Μιχαηλίδου υποστήριξε ότι «από το βίντεο εμένα δεν μου είπε πολλά. Έχουμε ταραχτεί τόσο πολύ σε αυτή τη χώρα τα τελευταία 15 χρόνια που θα είναι υπερβολή να πούμε ότι ταράζει τα νερά. Δεν έχω άποψη ούτε για το ‘αυτοδημιούργητος’ ούτε για το ‘εφοπλιστής’. Δεν θα το δούμε για πρώτη φορά να συμβαίνει ελληνική αριστερά. Δεν μπορώ καν να πω αν είναι φιλελεύθερες. Αυτή η σύγκριση με τον Πρωθυπουργό της χώρας δεν ήταν κάτι που μου λέει κάτι ιδεολογικά ούτε αισθητικά».

Το σχετικό απόσπασμα μετά το 17:25