Συνελήφθη Έλληνας οπαδός για τον οποίο αργά χθες το βράδυ είχε βγει ένταλμα σύλληψης από τον αρμόδιο ανακριτή σχετικά με τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια που είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο του 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ Μιχάλη Κατσουρή.

Οι δικαστικές αρχές έφτασαν στην ταυτοποίηση του κατηγορούμενου αξιοποιώντας στοιχεία και προσωπικές αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αμέσως μετά τα έκτροπα πέριξ του γηπέδου της ΑΕΚ, τη Δευτέρα 7 Αυγούστου.

Μετά την σύλληψή του ακολούθησε κατ’ οίκον έρευνα των Αστυνομικών στο σπίτι του στο Γκύζη.

Το εν λόγω άτομο φέρεται να αναγνωρίστηκε από οπτικό υλικό ως ένας εξ αυτών που είχαν ρόλο καθοδηγητών του γκρουπ των χούλιγκανς της Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Πρόκειται για οπαδό που, σύμφωνα με το μητρώο του στην Ασφάλεια, είχε και στο παρελθόν εμπλοκή σε διάφορα επεισόδια με οπαδικά κίνητρα.

Δεν αποκλείεται, πλέον, αφότου προχωρά ολοένα και περισσότερο η αναγνώριση χαρακτηριστικών μέσω του βιντεοληπτικού υλικού, να εκδοθούν και νέα εντάλματα.

Οι ευθύνες της ΕΛ.ΑΣ.

Και ενώ οι ανακριτικές έρευνες συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς για την αποκάλυψη της ταυτότητας του φυσικού αυτουργού της δολοφονίας του Μιχάλη, σε εξέλιξη βρίσκεται και η εισαγγελική έρευνα για τις τυχόν ευθύνες της ΕΛ.ΑΣ που δεν έλαβαν όλα τα αναγκαία μέτρα για την αποφυγή της δολοφονικής συμπλοκής.

Η εισαγγελία θα αναμένει και το αποτέλεσμα της ΕΔΕ πριν προχωρήσει στις επόμενες κινήσεις.

Πάντως, πηγές από το χώρο της δικαιοσύνης επισημαίνουν ότι ουδέποτε ζητήθηκε από την αστυνομία η συνδρομή ή παρουσία εισαγγελέων σε αγώνες ποδοσφαίρου και εκείνοι να αρνήθηκαν.