Συνολικά 70 συλληφθέντες κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι μετά τις απολογίες τους. Πρόκειται για 67 Κροάτες, 2 Έλληνες και έναν Αλβανό οι οποίοι συμμετείχαν στα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια.  «Όσοι πέρασαν το κατώφλι των τριών ανακριτών κρίθηκαν προφυλακιστέοι» ανέφερε λέγοντας ότι δεν κρίθηκαν πειστικοί οι ισχυρισμοί τους ότι δεν έχουν σχέση με τη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη. Οι ίδιοι πάντως αρνούνται την εμπλοκή τους.

Σήμερα ενώπιον των τριών ανακριτών που χειρίζονται τη δικογραφία θα οδηγηθούν οι τελευταίοι 35 κατηγορούμενοι.

Που εστιάζουν οι ανακριτικές Αρχές

Πλέον το βάρος των ανακριτικών αρχών πέφτει στην ανάλυση του DNA που οι αρχές πιστεύουν ότι θα οδηγήσει στη σύλληψη του δολοφόνου του 29χρονου φιλάθλου της ΑΕΚ. Σήμερα εκτιμάται ότι θα αρχίσει η διαδικασία της τυχόν ταυτοποίησης του φυσικού αυτουργού της δολοφονίας.  Ήδη, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, από τα ευρήματα που εντοπίστηκαν αρχικά και εστάλησαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών έχει εντοπιστεί γενετικό υλικό το οποίο μένει να φανεί έαν ταυτοποιηθεί με κάποιο εκ των συλληφθέντων.

Και άλλα ρόπαλα και στυλιάρια

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, εντοπίστηκαν και άλλα ρόπαλα και στυλιάρια τα οποία είχαν κρύψει σε σημείο κοντά από εκεί όπου διαδραματίστηκαν τα επεισόδια και η φονική επίθεση.

Με στίχους του Ρίτσου η δήλωση παράσταση πολιτικής αγωγής

Εντωμεταξύ με την κατάθεση υπομνήματος δήλωσε παράσταση της υποστήριξης της κατηγορίας σε βάρος των συλληφθέντων ο αδερφός  αδικοχαμένου Μιχάλη Κατσουρή το οποίο μάλιστα αρχίζει με απόσπασμα από το ποίημα του Γιάνη Ρίτσου «Σχήμα της απουσίας».

Προς υποστήριξη της κατηγορίας

«Ποτέ δεν φεύγουν τα νεκρά παιδιά απ’ τα σπίτια τους, τριγυρίζουν εκεί. Δεν φεύγουν τα νεκρά παιδά. Μένουν στο σπίτι κι έχουν μια ξεχωριστή προτίμηση να παίζουν στον κλεισμένο διάδρομο και κάθε μέρα μεγαλώνουν μέσα στην καρδιά μας, τόσο που ο πόνος κάτω απ’ τα πλευρά μας δεν είναι πια απ’ τη στέρηση μα από την αύξηση» είναι κάποιοι μόνο από τους στίχους του ποιήματος που χρησιμοποίησε η οικογένεια στο αίτημά της προς τις ανακριτικές Αρχές για Δικαιοσύνη.

Δολοφονία Μιχάλη: Τους 70 έφτασαν οι προφυλακισμένοι χούλιγκαν – Δικαιοσύνη ζητά η οικογένειά του
Το δρόμο για τις φυλακές πήραν οι σαράντα συλληφθέντες που απολογήθηκαν στους τρεις ανακριτές το Σάββατο.

Βαρύ κατηγορώ της οικογένειας του Μιχάλη προς τις αστυνομικές αρχές

Στο έγγραφο που κατέθεσαν στους ανακριτές οι δικηγόροι της οικογένειας του 29χρονου Μιχάλη ζητείται η διενέργεια συγκεκριμένων ανακριτικών πράξεων και γίνεται λόγος για εγκληματική αμέλεια, αδράνεια, ανοχή και ασυνεννοησία των εμπλεκόμενων ελληνικών αστυνομικών αρχών.

«Είχα πάει για φαγητό»

Ο 26χρονος Έλληνας κατηγορούμενος, που απολογήθηκε χθες, Σάββατο 12/ 08/2023, υποστήριξε ότι πήγε την Δευτέρα στη Νέα Φιλαδέλφεια για να φάει.

«Ήμουν σε ταβέρνα στη Νέα Φιλαδέλφεια, κοντά στο γήπεδο και έτρωγα με την σύντροφο μου. Ξαφνικά ακούσαμε τη φασαρία και πήγα προς το γήπεδο να δω τι συμβαίνει. Δεν συμμετείχα στα επεισόδια. Με συνέλαβαν οι αστυνομικοί διότι ήμουν στο σημείο», είπε ο 26χρονος.

Ένας από τους κατηγορούμενους Κροάτες υποστήριξε στον ανακριτή ότι, ναι μεν ήταν κοντά στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας, αλλά δεν ήταν στην ομάδα των ακροδεξιών χούλιγκανς που έφθασαν εκεί με κουκούλες, full face, καδρόνια και πολεμοφόδια.

«Ήρθαμε οδικώς στην Αθήνα μαζί με τρεις φίλους μου για να παρακολουθήσουμε τον αγώνα του Παναθηναϊκού. Όταν φτάσαμε στην πρωτεύουσα πήγαμε κατευθείαν στο γήπεδο της ΑΕΚ για να παρακολουθήσουμε την προπόνηση της αγαπημένης μας ομάδας. Ξαφνικά δεχθήκαμε επίθεση από οπαδούς της ΑΕΚ. Η δολοφονία του 29χρονου έγινε 300 μέτρα από το σημείο που βρισκόμαστε», δήλωσε ο ένας εκ των Κροατών κατηγορουμένων.

Τα επιχειρήματά του, σύμφωνα με τον δικηγόρο του, δεν έπεισαν τις δικαστικές αρχές και κρίθηκε προφυλακιστέος.

«Να μην προτρέχουμε και να μην προεξοφλούμε την ενοχή κανενός ανθρώπου διότι μπορεί να έχουμε εκπλήξεις και δεν αποκλείω το ενδεχόμενο να μην έχει συλληφθεί ο δράστης», υπογράμμισε ο δικηγόρος του 27χρονου Κροάτη, Βασίλης Νουλέζας.