Σε εξέλιξη βρίσκονται τόσο οι αστυνομικές έρευνες όσο και η ανακριτική διαδικασία, για τα αιματηρά επεισόδια έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ και την εφόρμηση Κροατών χούλιγκαν στη Νέα Φιλαδέλφεια που οδήγησε στον θανάσιμο τραυματισμό του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή.

Οι εξελίξεις στην υπόθεση για το ερώτημα ποιος κατάφερε το θανάσιμο πλήγμα στον 29χρονο οπαδό της ΑΕΚ, τρέχουν και για την εγκληματική αδράνεια της Αστυνομίας και την κάθοδο των σκληροπυρηνικών χούλιγκαν που δεν αποτράπηκε ποτέ.

Στο «μικροσκόπιο» βρίσκονται οι εγκληματικές παραλείψεις της ΕΛ.ΑΣ η οποία, αν και γνώριζε για την έλευση των Κροατών και την επικινδυνότητα του αγώνα μεταξύ ΑΕΚ και Ντιναμό Ζάγκρεμπ, επέδειξε μηδενικά αντανακλαστικά μένοντας ουσιαστικά άπραγη.

Μετά τις καρατομήσεις των 7 αξιωματικών, ήδη από την πρώτη στιγμή που ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, πληροφορίες του MEGA αναφέρουν ότι ακολουθούν και άλλες «έξοδοι» ανώτατων αστυνομικών από την ΕΛ.ΑΣ.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να ολοκληρωθεί το συντομότερο η ΕΔΕ, το τέλος της οποίας θα σημάνει και την έξοδο από την Αστυνομία αξιωματικών, χαμηλόβαθμων και υψηλόβαθμων, που δεν εκτίμησαν σωστά την κατάσταση.

Επιπλέον, στο τραπέζι βρίσκεται και μια δομική αναδιοργάνωση της ΕΛ.ΑΣ με σκοπό στο μέλλον να αποφευχθούν παρόμοια σφάλματα.