Από τις 21 Ιουλίου που κυκλοφόρησε στους κινηματογράφους, η ταινία Barbie δεν έχει πάψει να κάνει πάταγο, να σπάει ρεκόρ, να γοητεύει και να απογοητεύει, και να γεννά τάσεις. Η ταινία Barbie ήδη συγκαταλέγεται στις 100 πιο κερδοφόρες ταινίες όλων των εποχών, έκανε την πιο επιτυχημένη παγκόσμια κινηματογραφική πρεμιέρα της χρονιάς, έγινε από τις πρώτες κιόλας μέρες της κυκλοφορίας της η πιο επικερδής ταινία που έβγαλε ποτέ η Warner Bros, και πλέον μετράει τα υψηλότερα έσοδα που έχει αποφέρει ποτέ ταινία γυρισμένη από γυναίκα σκηνοθέτη.

Πολύ πριν από την κυκλοφορία της ακόμα, η εκτενής καμπάνια προώθησης που συνόδευε την ταινία από τα γεννοφάσκια της ανέδειξε μια σχεδόν ιογενή νέα τάση που έγινε γνωστή ως #babriecore και που πλέον έχει πάρει αδιανόητες διαστάσεις. Διαστάσεις που σίγουρα ο δημιουργικός διευθυντής του οίκου Valentino, Pierpaolo Piccioli, ο οποίος μπορεί να θεωρηθεί ότι ξεκίνησε την τάση με τη συλλογή του AW22, αποκλείεται να είχε προβλέψει.

«Σκέφτεστε ποτέ το θάνατο;»

Συγκεκριμένα, πριν από ένα χρόνο, το γραφείο κηδειών «Alpha and Omega Funeral Home» στο Ahuachapán του Ελ Σαλβαδόρ άρχισε να πουλάει ροζ φέρετρα με θέμα την Barbie. Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του γραφείου κηδειών Isaac Villegas, από τότε που βγήκε η ταινία η εταιρεία κατακλύστηκε από παραγγελιές #barbiecore φερέτρων σε σημείο που ξέμεινε από απόθεμα.

Εν τω μεταξύ, το «Funeraría Olivares», ένα γραφείο τελετών στο Guayaquil του Εκουαδόρ, έγινε πρόσφατα viral με ένα TikTok αυτού που αποκαλεί φέρετρο «Barbie House», συνοδευόμενο από το σύνθημα «για να αναπαυθείς σαν Barbie».

Κάτι που δεν είναι ιδιαίτερα ακριβές, γιατί αν η ταινία Barbie μας δίδαξε κάτι, είναι ότι οι διάσημες κούκλες αναπαύονται μόνο όταν τις έχουν κατακρεουργήσει τα παιδιά που παίζουν μαζί τους, ξυρίζοντας τα μαλλιά τους, αποκεφαλίζοντάς τες κ.ο.κ. Παρόλα αυτά, κάποιοι δείχνουν μεγάλη επιθυμία, όταν έρθει η ώρα να αποδημήσουν εις τόπον χλοερόν, η τελευταία τους κατοικία να είναι ένα φωτεινό φούξια φέρετρο. Ένα άλλο βίντεο στο TikTok από τη βρετανική εταιρεία «Glitter Coffin Company», που αποκαλύπτει ένα ροζ φέρετρο με έντονα «Barbie vibes», έχει πάνω από 15 εκατομμύρια προβολές, με χιλιάδες χρήστες να ρωτούν αν μπορούν να κάνουν προπαραγγελία.

@theglittercoffincompany Pink 💖💖💖💖💖 how beautiful is our pink glitter coffin which is giving us barbie vibes 💎💖 what colour would you choose ? #coffin #glittercoffin #glittercoffins #barbie #barbiegirl #funeral #funerals #barbiepink #pinkglitter #glitter ♬ be Love Is Beautifully Painful (Remix) – Ghost Duet

Η αλήθεια είναι πάντως ότι – όρεξη να έχει κανείς – ψάχνοντας στο διαδίκτυο θα βρείτε πολλά ακόμα πολύ πρωτότυπα φέρετρα, εμπνευσμένα από τον Batman ή τους Ghostbusters, ακόμα και φέρετρα σε σχήμα κιθάρας, αυτοκινήτου, μέχρι και διαστημόπλοιου. Περί ορέξεως, κολοκυθόπιτα.