Μετά την τεράστια επιτυχία της πρώτης ταινίας της Mattel, «Barbie», σε σκηνοθεσία της Greta Gerwig, η εταιρεία βάζει πλώρη για το χτύσιμο του κινηματογραφικού της σύμπαντος ευθύς αμέσως. Αφού κυριάρχησε στο box office, η Mattel δηλώνει πλέον κι επίσημα παρούσα στο Χόλιγουντ.

Το 2018, έπειτα από μια ταραχώδη περίοδο πτώσης των πωλήσεων παιχνιδιών, η Mattel έφερε νέο διευθύνοντα σύμβουλο, τον επιχειρηματία Ynon Kreiz, ο οποίος είχε όραμα να μετατρέψει την ιστορική εταιρεία παιχνιδιών σε μια μηχανή που βασίζεται στην πνευματική ιδιοκτησία, δημιουργώντας ουσιαστικά ένα κινηματογραφικό σύμπαν. Τώρα, με την τεράστια επιτυχία της «Barbie», ο δρόμος είναι ελεύθερος για τη Mattel να κάνει ό,τι θέλει και ήδη έχει στα σκαριά ένα σωρό projects με συνεργάτες πρώτης κατηγορίας.

Πρώτη στη λίστα φαίνεται να είναι μια ταινία «Polly Pocket» από τη σεναριογράφο-σκηνοθέτη Lena Dunham με πρωταγωνίστρια τη Lilly Collins.

Η παραγωγός της Mattel Films, Robbie Brenner, επιβεβαίωσε την είδηση στο Variety αποκαλύπτοντας ότι το σενάριο για την ταινία έχει ήδη υποβληθεί (αν και αρνήθηκε να κοινοποιήσει λεπτομέρειες της πλοκής).

«Πρώτα απ’ όλα, είναι δύο από τις αγαπημένες μου κυρίες» είπε η Brenner για τη Dunham και την Collins. «Είναι μια καταπληκτική συνεργασία. Η Lena είναι τόσο συνεργάσιμη και «σηκώνει τα μανίκια της» και της αρέσει πολύ να κάνει παρατηρήσεις και να ακούει. Είναι απίστευτη. Η Lilly είναι τόσο έξυπνη και τόσο σαφής και τόσο παραγωγική. Ήταν απλώς μια απίστευτη συνεργασία, οπότε είμαστε ενθουσιασμένοι γι ‘αυτό. Ελπίζουμε ότι θα το υλοποιήσουμε κάποια στιγμή στο μέλλον» τόνισε.

Αν και λιγότερο ιστορική και αμφιλεγόμενη από τη Barbie, η Polly Pocket είναι μια επιτυχημένη σειρά παιχνιδιών της Mattel από τη δεκαετία του 1980, που προσφέρει στα παιδιά λαστιχένια ρούχα μινιατούρες.

Η κούκλα Polly Pocket πρωταγωνιστεί σε ταινίες κινουμένων σχεδίων και διαδικτυακή σειρά.