Το υπουργείο Μεταφορών θέλει να βάλει τέλος σε όσους δεν πληρώνουν εισιτήριο στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ οι επιβάτες θα μπορούν να πληρώνουν μέσω εφαρμογής με την τεχνολογία του NFC. Αντί για εισιτήριο θα περνάνε το κινητό τους από ειδικό σημείο και θα ανοίγουν οι μπάρες του μετρό.

«Για μας είναι πολύ θετικό ένας επιβάτης πλέον να μπορεί να χρησιμοποιεί την πιστωτική του κάρτα, να μπαίνει στο λεωφορείο και στο επικυρωτικό μηχάνημα να του αφαιρεί το αντίτιμο, το 1,20 του εισιτηρίου»  είπε το μέλος του ΔΣ του Συνδικάτου Εργαζομένων στον ΟΑΣΑ, Φώτης Νικολακόπουλος.

«Στο δίκτυο των λεωφορείων και τρόλεϊ, οι στάσεις είναι πάρα πολλές. Επομένως είναι πολύ δύσκολο σε κάθε στάση να υπάρχει κάτι να προμηθεύει τους επιβάτες εισιτήριο. Το αντίθετο γίνεται με τη ΣΤΑΣΥ, δηλαδή το μετρό και ηλεκτρικός σε κάθε στάση του έχει εκδοτήριο εισιτηρίων. Εμάς είναι αδύνατον γιατί είναι πάρα πολλές στάσεις».

Παραμέν0υν τα εισιτήρια για τους ηλικιωμένους

Και συνέχισε: «Επομένως είναι πολύ θετικό -όπως είπαμε- ένας επιβάτης πλέον να μην ψάχνει εισιτήριο αλλά να χρησιμοποιεί την πιστωτική του κάρτα από την οποία να αφαιρείται το αντίτιμο του εισιτηρίου με αποτέλεσμα να μπορεί να επιβιβαστεί στο λεωφορείο» είπε.

Τα χάρτινα εισιτήρια θα συνεχίσουν να υπάρχουν για τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας που δεν είναι εξοικειωμένα με την τεχνολογία.