Την παρέμβαση Λιμεναρχείου, προκάλεσε το βίντεο με τον σερβιτόρο στην Ρόδο που φαίνεται να έχει μπει κυριολεκτικά στην θάλασσα για να παραδώσει παραγγελία πελάτη.

Κατόπιν εντολής του Υπουργού το Λιμεναρχείο Ρόδου προέβη σε έλεγχο στην εν λόγω επιχείρηση στην περιοχή Αγία Μαρίνα Ρόδου όπου διαπιστώθηκαν παραβάσεις που σχετίζονται με την πάρανομη κατάληψη θαλάσσιου χώρου από επικαθήμενες κατασκευές από μέταλλο και ξύλο. Επιβλήθηκαν σχετικά πρόστιμα. Ανάλογες παραβάσεις είχαν διαπιστωθεί και σε προγενέστερους ελέγχους στις 16.5.2023 και 21.06.2023 και είχαν σχηματισθεί σχετικές δικογραφίες.

Παρέμβαση των υπουργείων Εργασίας και Ναυτιλίας

Ο νέος υπουργός Εργασίας, Άδωνις Γεωργιάδης, σε ανάρτησή του τονίζει ότι οι προβλεπόμενες διαδικασίες κινήθηκαν άμεσα αλλά και ότι ήδη κλιμάκιο της τοπικής υπηρεσίας της Επιθεώρησης Εργασίας διενεργεί έλεγχο για το περιστατικό.

Την ίδια στιγμή, και ο νέος υπουργός Ναυτιλίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης επενέβη στην υπόθεση σημειώνοντας σε δήλωσή του ότι το Λιμενικό Σώμα έχει ήδη λάβει εντολή προκειμένου να προβεί σε έλεγχο της επιχείρησης για τη νομιμότητα της κατασκευής μέσα στη θάλασσα.

Παρέμβαση εισαγγελέα

Στις εισαγγελικές Αρχές της Ρόδου θα συνεχιστεί η υπόθεση του beach bar όπου κατεγράφη υπάλληλος να μπαίνει στη θάλασσα και σχεδόν να κολυμπάει προκειμένου να εξυπηρετήσει τους πελάτες που κάθονταν σε ξαπλώστες μέσα στο νερό.

Ειδικότερα, μετά το σάλο που ξέσπασε από τις αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα και την παρέμβαση της κυβέρνησης στην υπόθεση, ενημερώθηκε ο αρμόδιος εισαγγελέας, ο οποίος θα λάβει καταθέσεις από τους εμπλεκόμενους και τους εργατικούς φορείς.