Ο Φρεντ Ράιαν, ο εκδότης και διευθύνων σύμβουλος της Washington Post για το μεγαλύτερο μέρος της δεκαετίας από τότε που αγοράστηκε από τον ιδρυτή της Amazon, Τζεφ Μπέζος, θα αποχωρήσει από την εταιρεία τον Αύγουστο.

Ο 68χρονος Ράιαν είχε τοποθετηθεί στο τιμόνι της Post από τον Τζεφ Μπέζος τον Σεπτέμβριο του 2014. Πλέον, αποχωρεί για να αναλάβει τα ηνία του Center on Public Civility το οποίο ξεκίνησε πρόσφατα να λειτουργεί υπό την αιγίδα του Ronald Reagan Presidential Foundation.

Σε ένα σημείωμα προς το προσωπικό της Post, ο Μπέζος είπε ότι ήταν «βαθιά ευγνώμων» στον Ράιαν για την ηγεσία του και τον επαίνεσε για τον συνδυασμό «δημοσιογραφίας και τεχνολογίας».

Στη δική του ενημέρωση προς το προσωπικό, ο Ράιαν από την πλευρά του ανέφερε ότι «μαζί, έχουμε επιτύχει έναν από τους πιο ασυνήθιστους μετασχηματισμούς στη σύγχρονη ιστορία των μέσων ενημέρωσης», καθώς η Post «εξελίχτηκε από μια αμιγώς τοπική έντυπη εφημερίδα σε μια παγκόσμια ψηφιακή έκδοση».

Σημειώνεται πως ο Ράιαν φεύγει από την Post σε μια ταραχώδη περίοδο στη βιομηχανία των μέσων ενημέρωσης εν μέσω απολύσεων και μείωσης του αριθμού του κοινού, στην οποία η The Post δεν έμεινε ανεπηρέαστη.

Ωστόσο, ο ίδιος υποστήριξε ότι η αποχώρησή του «δεν έχει να κάνει με αυτό» και πως πιστεύει ακράδαντα «ότι υπάρχει ένα υγιές μοντέλο για επιτυχημένη δημοσιογραφία και η Washington Post είναι σε καλή θέση για να το κάνει αυτό». «Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι η υψηλής ποιότητας δημοσιογραφία των προτύπων της Washington Post θα είναι πάντα επιτυχημένη».