Την κατάργηση του τμήματος ειδήσεων του ανακοίνωσε την Πέμπτη το BuzzFeed, σηματοδοτώντας το τέλος μιας από τις πιο αξιόλογες ειδησεογραφικές ιστοσελίδες της εποχής του Διαδικτύου.

«Μειώνουμε το εργατικό δυναμικό μας κατά περίπου 15 τοις εκατό σήμερα και ξεκινάμε τη διαδικασία κλεισίματος του BuzzFeed News», έγραψε ο διευθύνων σύμβουλος Jonah Peretti σε ένα σημείωμα προς το προσωπικό.

Οι μετοχές του BuzzFeed υποχώρησαν περισσότερο από 20% στη Wall Street μετά την είδηση.

«Αποφασίσαμε ότι η εταιρεία δεν μπορεί πλέον να συνεχίσει να χρηματοδοτεί το BuzzFeed News ως αυτόνομο οργανισμό», δήλωσε ο Peretti.

Ανέφερε επίσης μια σειρά από προκλήσεις, όπως η πανδημία του κορωνοϊού, η πτώση του χρηματιστηρίου και η ύφεση στον τομέα της τεχνολογίας.

«Η αντιμετώπιση όλων αυτών των εμποδίων ταυτόχρονα είναι ο λόγος που πρέπει να λάβουμε τις δύσκολες αποφάσεις για την μείωση θέσεων εργασίας με σκοπό τη μείωση των δαπανών», είπε.

«Θα συνεχίσουμε έχοντας έχουμε μια ενιαία ειδησεογραφική επωνυμία, τη HuffPost, η οποία είναι κερδοφόρα, με πιστό κοινό», έγραψε.

Πρόσθεσε ότι η εταιρεία θα προσφέρει ορισμένες θέσεις εργασίας στη HuffPost και στο BuzzFeed.com στα μέλη του προσωπικού του BuzzFeed News.

Το BuzzFeed News ιδρύθηκε στα τέλη του 2011 και έγινε σύμβολο ενός νέου κύματος εταιρειών διαδικτυακών μέσων.