Το πρωί της Δευτέρας ο Νίκος Ανδρουλάκης πέρασε την πόρτα του γραφείου του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Αντώνη Ελευθεριάνου.  Η συνάντηση κράτησε περίπου μια ώρα. Αμέσως μετά ο κ. Ανδρουλάκης δήλωσε ότι ζήτησε επίσπευση της εισαγγελικής έρευνας που αφορά το ζήτημα των υποκλοπών. Το μήνυμα που θέλησε να στείλει είναι ότι «αυτή η υπόθεση δεν θα παραγραφεί ούτε πολιτικά ούτε ποινικά. Και να είναι σίγουροι οι υπεύθυνοι ότι θα αναλάβουν πλήρως τις ευθύνες τους. Η Ελλάδα είναι μια χώρα ισχυρού κράτους δικαίου, είναι μια ευρωπαϊκή χώρα. Έχουμε χρέος όλο το πολιτικό σύστημα να μην επιτρέψει ξανά να εκτεθεί η χώρα μας διεθνώς με τέτοιες ποινικά απαράδεκτες πράξεις εις βάρος πολιτών εις βάρος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».».

Η κίνηση του κ. Ανδρουλάκη εν μέσω του θορύβου που έχει προκαλέσει η πρόταση του για τις μετεκλογικές συνεργασίες και το τρίτο πρόσωπο για τη θέση του Πρωθυπουργού, προκάλεσε ποικίλα σχόλια. Θέλησε ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ να ξαναβάλει στο προεκλογικό τραπέζι τις υποκλοπές για να τραβήξει τα φώτα μακριά από τη συζήτηση για τον «άγνωστο Χ»; Οι στενοί του συνεργάτες εμφανίζονται κατηγορηματικοί. Δεν υπάρχει λόγος, λένε, να μεταφέρουμε τη συζήτηση από ένα πεδίο που μας έχει βάλει για τα στο κάδρο της προεκλογικής αντιπαράθεσης. Και τονίζουν ότι το θέμα των υποκλοπών δεν έχει φύγει ούτε στιγμή από το τραπέζι.

Η στρατηγική του κ. Ανδρουλάκη στο δρόμο προς τις κάλπες προβλέπει μετωπική σύγκρουση με το «σύστημα Μητσοτάκη». Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Ανδρουλάκης έκανε την κίνηση επίσκεψης στο γραφείο του κ. Ελευθεριάνου.  Η Χαριλάου Τρικούπη θα επισημάνει σε όλους τους τόνους ότι δεν γίνεται να πάμε στις εκλογές «με σκοτάδι να καλύπτει αυτή τη θλιβερή ιστορία».  Ο κ. Ανδρουλάκης είχε καταθέσει μηνυτήρια αναφορά στις 26 Ιουλίου, όταν έγινε γνωστή η προσπάθεια παγίδευσης του κινητού τηλεφώνου του με το κακόβουλο λογισμικό, predator. Τον Σεπτέμβριο κατέθεσε συμπληρωματική μηνυτήρια αναφορά για την επισύνδεση της ΕΥΠ. Από τότε έχουν περάσει 7 μήνες. «Δεν θα έπρεπε ήδη και δεν πρέπει πριν από τις εκλογές να έχουμε ένα δια ταύτα;», αναφέρουν στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη.

Οι επιτελείς του προέδρου του ΠαΣοΚ ξεκαθαρίζουν ότι υπάρχει πλήρης σεβασμός και εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη. Άλλωστε, τονίζουν, το δρόμο της Δικαιοσύνης επέλεξε και ο ίδιος όταν έγινε γνωστό ότι προσπάθησαν να παγιδεύσουν το κινητό του τηλέφωνο.

Επιμένει σε πρόσωπα κοινής αποδοχής

Πέραν της μετωπικής επίθεσης στη ΝΔ, τις διακριτές αποστάσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ και το αφήγημα της προοδευτικής διακυβέρνησης με τη συμμετοχή ΣΥΡΙΖΑ, ΠαΣοΚ και Μέρα 25, ο κ. Ανδρουλάκης θα επιμείνουν στη θέση τους για πρόσωπα κοινής αποδοχής στο ενδεχόμενο συγκρότησης κυβέρνησης συνεργασίας. «Όταν γίνονται κυβερνήσεις συνεργασίας, οι συγκλίσεις είναι και στα πρόσωπα. Ιδιαίτερα στο πρόσωπο του πρωθυπουργού, που πρέπει να είναι πρόσωπο κοινής αποδοχής» είναι το μήνυμα που μεταδίδει η Χαριλάου Τρικούπη.

«Το θέμα του πρωθυπουργού είναι κόκκινη γραμμή για το ΠΑΣΟΚ» δήλωσε ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και ξεκαθάρισε: ««Θέλουμε πρωθυπουργό κοινής αποδοχής, θα το συζητήσουμε με όσους καθίσουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Λέμε ξεκάθαρα: όσοι οι πολίτες δεν θέλουν ούτε Τσίπρα, ούτε Μητσοτάκη για Πρωθυπουργό, ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ».