Μέρος μιας ευρύτερης στρατηγικής για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας και παραβατικότητας αποτελούν οι νέοι αιφνιδιαστικοί έλεγχοι που πραγματοποιήθηκαν στις πλατείες της Νίκαιας από το Αστυνομικό Τμήμα Νίκαιας με επικεφαλής τον διοικητή του, κ. Βασ. Γκόνο και με την στήριξη της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) και της Ομάδας ΔΙΑΣ.

Η νέα επιχείρηση της αστυνομίας πραγματοποιήθηκε στις πλατείες, Χαλκηδόνας, Νεάπολης και Αγίου Νικολάου, (ΜΕΤΡΟ) ήταν εκτεταμένης διάρκειας και στοχευμένη σε όλο το φάσμα της παραβατικότητας (ναρκωτικά, μετανάστες χωρίς νομιμοποιητικά έγγραφα, τροχονομικοί έλεγχοι). Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης συνελήφθησαν δύο άτομα και έγιναν δεκάδες προσαγωγές.

Ο Δήμαρχος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη Κωνσταντίνος Μαραγκάκης συμμετείχε ως παρατηρητής και αφού ευχαρίστησε το προσωπικό του Αστυνομικού Τμήματος Νίκαιας, του Ο.Π.Κ.Ε κα της Ομάδας ΔΙΑΣ για την άρτια οργάνωση της επιχείρησης δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Όλες αυτές οι επιχειρήσεις γίνονται με γνώμονα την ασφάλεια και την προστασία των κατοίκων της πόλης μας. Η συνεργασία Δημοτικής Αρχής και δυνάμεων ασφαλείας είναι ουσιαστική για τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τους ελέγχους για μια πόλη ασφαλή, φιλική και βιώσιμη για όλους».