Αποτροπιασμό και σοκ έχει προκαλέσει η απρόκλητη δολοφονική επίθεση που δέχτηκαν στην Πάρνηθα εθελοντές για την προστασία του δάσους από ομάδα νέων.

«Μαχαιριά στον εθελοντισμό»

Οι εθελοντές μετέβησαν στην Πάρνηθα την Παρασκευή για να καθαρίσουν το βουνό από τα σκουπίδια. Διανυκτέρευαν στο βουνό για να συνεχίσουν τις εργασίες καθαρισμού την επομένη όταν χωρίς λόγο και αιτία δέχτηκαν επίθεση με μαχαίρι από ομάδα επτά νεαρών.

«Βία με οποιαδήποτε αφορμή»

«Ήθελαν να προκαλέσουν βία με οποιαδήποτε αφορμή, προσπαθούσαν να βρουν αφορμή. Ήταν δόλος, ήταν προμελετημένο έγκλημα, το σκέφτηκαν για να το κάνουν, δεν το έκαναν εν βρασμώ» είπε στον ΣΚΑΙ ο κ. Βασίλης Σφακιανόπουλος επικεφαλής της οργάνωσης Save Your Hood.

«Προμελετημένο το έγκλημα»

Επιπλέον απέδωσε στους δράστες «δόλο» και χαρακτήρισε το έγκλημά τους «προμελετημένο» ενώ περιέγραψε τις τραγικές στιγμές για την ομάδα των εθελοντών και το πώς με σακούλες σκουπιδιών κατάφερε να σταματήσει τη ροή του αίματος από το μπράτσο του τραυματισμένου με μαχαίρι εθελοντή, πράξη που πιθανότατα συνέβαλε στο να μη διατρέξει η ζωή του κίνδυνο.

«Εχασα πολύ αίμα»

«Έχω δεχθεί τρεις μαχαιριές στην πλάτη και δύο στο μπράτσο. Έχω δεχθεί κλωτσιές στο πρόσωπο. Ακόμα δεν έχω καταλάβει τι έγινε. Έχασα πολύ αίμα, ευτυχώς που με πήγαν εγκαίρως στο νοσοκομείο, παραλίγο να χάσω τις αισθήσεις μου» περιέγραψε ο εθελοντής Γιώργος Ταμπακάκης που τραυματίστηκε σοβαρά.

«Ακουγα τους φίλους μου να σφάζονται»

«Ακούσαμε κάτι φωνές, μας είπαν ποοι είστε και τι θέλετε, αυτοί ήταν πολύ απειλητικοί. Άκουγα κραυγές αγωνίας, γροθιές, άκουγα τους φίλους μου να σφάζονται» είπε ο έτερος των εθελοντών που τραυματίστηκε στο φρύδι και το κεφάλι, Μιχάλης Λαπάρδας.