Ο Αρης Σπηλιωτόπουλος, παρά τις διαψεύσεις του, δεν περιορίζεται στα τεχνοκρατικά του καθήκοντα, αλλά απλώνεται πολιτικά. «Η γραμμή Στέφανου – Αρη είναι συνεχώς ανοικτή» με πληροφόρησε η πηγή μου προϊδεάζοντας πως μετά τις ευρωεκλογές είναι πιθανό να αναλάβει επίσημο ρόλο και θέση στην Κουμουνδούρου, γράφει ο ΒΗΜΑτοδότης.

Ο Αρης, όπως ξέρετε, διακρίνει στο κόμμα του Στέφανου Κασσελάκη κεντρώα χαρακτηριστικά. Βαφτίζοντας το κρέας ψάρι, δεν ξέρω μήπως πάρει και γραφείο στη συριζαϊκή πολυκατοικία.

Στο μεταξύ, ρώτησα φίλο δημοσκόπο πώς τα πάει ο πρόεδρος στις ηλικίες 18-35. Μου απάντησε πως ο Στέφανος «περνάει» σε αυτό το κοινό, για το οποίο όμως πρόσθεσε με νόημα πως δεν είναι και πολύ πολιτικοποιημένο. Μεταφέροντας αυτή την παρατήρηση στο προεδρικό περιβάλλον, μου διαμηνύθηκε πως τον Στέφανο δεν τον απασχολούν τέτοιου τύπου «λεπτομέρειες».

Στον ίδιο κάδο, των «λεπτομερειών χωρίς σημασία», φέρεται να έριξε και το κείμενο των περίπου 60 πρώην βουλευτών, μεταξύ αυτών και πρώην υπουργών των κυβερνήσεων του Αλέξη Τσίπρα, που εξέφρασαν τη στήριξή τους στη Νέα Αριστερά. Δίκιο έχει ο πρόεδρος. Τι σημασία να έχουν όλα αυτά τα πολιτικά στο σύμπαν της μεταπολιτικής; Και δεν το λέω τυχαία.

Οπως μαθαίνω, ο καταγγέλλων τη μεταπολιτική Αλέξης Τσίπρας δήλωσε απογοητευμένος σε ομήγυρη από το γενικότερο κλίμα στο πολιτικό σκηνικό.