Η τρίτη σεζόν του Μπρίτζερτον κυκλοφόρησε στο Netflix στις 16 Μαΐου με τα τέσσερα πρώτα επεισόδια. Τα υπόλοιπα τέσσερα θα είναι διαθέσιμα στην πλατφόρμα από τις 13 Ιουνίου, ενώ και η τέταρτη σεζόν είναι στα σκαριά.

Ο τρίτος κύκλος περιστρέφεται γύρω από από τον χαρακτήρα της Πενέλοπε Φέδερινγκτον, την οποία υποδύεται η ηθοποιός Νίκολα Κόκλαν.

H στιγμή της Πενέλοπε Φέδερινγκτον

H Πενέλοπε Φέδερινγκτον, στο τέλος του προηγούμενου κύκλου, είχε ακούσει τον καλό της φίλο (και ανομολόγητο έρωτά της) Κόλιν Μπρίτζερτον να λέει ότι δεν θα τη σκεφτόταν ποτέ ως σύζυγό του.

Η στιγμή της Πενέλοπε έχει φτάσει. «Η Πενέλοπε έχει βιώσει θλιβερές ταπεινώσεις και νομίζω ότι θέλει να βρει την ευτυχία και την αγάπη», έχει δηλώσει η Σόντα Ράιμς, παραγωγός και σεναριογράφος του Μπρίτζερτον.

Η ανυπότακτη στις νόρμες Πενέλοπε έρχεται όλο και πιο κοντά στον Κόλιν, χωρίς να μπορεί ωστόσο να εκφράσει τα συναισθήματά της.

Μέχρι που όλα παίρνουν μια διαφορετική τροπή. Μέχρι που ένα φιλί, ανεξαρτήτως αφορμής, θα πυροδοτήσει το συναίσθημα του Κόλιν.

«Κοιτώντας πίσω στις τρεις σεζόν νομίζω πως η πρώτη αφορούσε στο πάθος, η δεύτερη στη λαχτάρα και η τρίτη είναι αφιερωμένη στον ρομαντισμό. Είναι τόσο ρομαντικό όλο αυτό», είπε τον Ιούνιο του 2023 στο περιοδικό People η Νίκολα Κόκλαν

Και πρόσθεσε: «υπήρχαν πολλές στιγμές στο πλατό που όλοι ακουμπούσαν το στήθος τους και έλεγαν “Θεέ μου, είναι αυτή η αγάπη”».

Η Πενέλοπε βιώνει την ευτυχία, όσο η ταυτότητα της Lady Whistledown παραμένει επτασφράγιστο μυστικό το οποίο ξέρει μονάχα η Ελοίζ Μπρίτζερτον.

Η προσωπική απελευθέρωση της Νίκολα Κόκλαν

Την ίδια στιγμή η Νίκολα Κόκλαν βιώνει την προσωπική της απελευθέρωση. Γίνεται σύμβολο γυναικείας ενδυνάμωσης, με τους επικριτικές της να παραμένουν τραγικά προβλέψιμοι εμμένοντας στην εξωτερική της εμφάνιση.

Ανθίζει η αυτοπεποίθηση της Πενέλοπε, ανθίζει και η Κόκλαν που ξέρει ότι πατάει γερά στα πόδια της.

«Οι άνθρωποι μερικές φορές πιστεύουν ότι οι καυτές σκηνές είναι άσχετες, αλλά στο Μπρίτζερτον είναι εξαιρετικά σχετικές. Σχετίζονται άμεσα με τη γυναικεία ευχαρίστηση, τη δύναμη και την αυτοπεποίθηση του να είσαι γυναίκα», έχει δηλώσει η Κόκλαν.

Η ηθοποιός μάλιστα, σε συνέντευξη που έδωσε στους Times, αποκάλυψε πως σε αυτή τη σεζόν γύρισε την πρώτη της ερωτική σκηνή με τον Λουκ Νιούταν, που υποδύεται τον Κόλιν Μπρίτζερτον, κάτι που στην αρχή την έκανε να νιώσει άβολα.

«Πήγα στο μπάνιο και κοιταζόμουν στον ολόσωμο καθρέφτη και έλεγα «με τίποτα«. Σκεφτόμουν «πώς θα το κάνω αυτό;»». Η καλή τους σχέση και εκτός πλατό βοήθησε ώστε το άβολο να ξεθωριάσει.

Ζήτησε περισσότερες ερωτικές σκηνές

«Μετά φτάσαμε να είμαστε τόσο χαλαροί, που όντως ξαπλώσαμε κάτω από ένα πάπλωμα μαζί, εντελώς γυμνοί. Και τότε, είπαμε «ώστε γι’ αυτό το κάνουν οι γυμνιστές»», ανέφερε.

Αυτή η πρώτη ερωτική σκηνή τη βοήθησε να σκεφτεί τη σχέση με το σώμα της και να κάνει την απόλυτη ανατροπή ζητώντας να συμπεριληφθούν περισσότερες ερωτικές σκηνές χωρίς την παρουσία σκεπασμάτων.

Η Νίκολα Κόκλαν θέλησε να εμφανιστεί μπροστά στον φακό, ολόγυμνη και περήφανη για τις καμπύλες της.

«Σκέφτηκα «τι θέλω να δείξω; Τι θέλω να προσθέσω στο σενάριο;». Ζήτησα να συμπεριληφθούν κι άλλες σκηνές. Υπάρχει για παράδειγμα, μια σκηνή όπου είμαι γυμνή μπροστά στην κάμερα. Αυτή ήταν δική μου ιδέα, δική μου επιλογή.

Απλώς ένιωσα σαν να λέω το μεγαλύτερο «άντε γαμ&%$# για όλα τα σχόλια που έχω ακούσει για το σώμα μου. Ήταν μια εκπληκτική ενδυνάμωση.

Ένιωσα όμορφα εκείνη τη στιγμή και σκέφτηκα «όταν είμαι 80 ετών, θέλω να κοιτάξω πίσω και να θυμηθώ πόσο ωραία έδειχνα»», αποκάλυψε η Νίκολα Κόκλαν.

«Το χοντρό κορίτσι από το Μπρίτζερτον»

Το 2021 η Αμάντα Ρίτσαρντς, οικοδέσποινα του podcast “The Big Calf”, είχε σχολιάσει στο νυν X (πρώην Twitter) την εμφάνιση της Κόκλαν στις Χρυσές Σφαίρες, την οποία και είχε αποκαλέσει «το χοντρό κορίτσι από το Μπρίτζερτον».

Η Νίκολα Κόκλαν φορούσε ένα κίτρινο φόρεμα κι ένα μαύρο ζακετάκι. «Ανεξάρτητα από το πόσο καυτή και κομψή είσαι, αν είσαι χοντρή κοπέλα, θα υπάρχει πάντα μια μαύρη ζακέτα που σκέφτεσαι να φορέσεις», είχε γράψει η Ρίτσαρτνς.

Η Κόκλαν είχε απαντήσει: «Πίστευα ότι η μαύρη ζακέτα έδειχνε κουλ. Η Molly Goddard τη χρησιμοποίησε στην πασαρέλα πάνω από φορέματα. Από εκεί πήρα την ιδέα. Επίσης, έχω όνομα».

Το 2018 με άρθρο της στον Guardian, η Νίκολα Κόκλαν η οποία τότε πρωταγωνιστούσε στη σειρά “Derry Girls”, είχε απευθυνθεί στους κριτικούς: «Να με κρίνετε με για τη δουλειά μου στο Derry Girls και στη σκηνή, όχι για το σώμα μου».

«Επίσης, μπορούμε να σταματήσουμε να ρωτάμε γυναίκες για το βάρος τους στις συνεντεύξεις, ειδικά όταν αυτό είναι εντελώς άσχετο.

Βλέπω πολλές συνεντεύξεις της τελευταίας δεκαετίας στις οποίες οι άνθρωποι κάνουν τόσο ακατάλληλες ερωτήσεις και δυστυχώς εξακολουθεί να συμβαίνει», είχε δηλώσει μέσω Twitter.

Κανείς δεν σας ρώτησε

Έναν χρόνο μετά το «χοντρό κορίτσι του Μπρίτζερτον» η Κόκλαν είχε αναφερθεί ξανά στα σχόλια που ακούσει για το σώμα της.
«Ένα πράγμα θέλω. Εάν έχετε την οποιαδήποτε άποψη για το σώμα μου, παρακαλώ, μην τη μοιραστείτε μαζί μου.

Οι περισσότεροι άνθρωποι προσπαθούν να είναι ευγενικοί και να μην με προσβάλλουν, όμως είμαι ένας πραγματικός άνθρωπος, σαν όλους τους άλλους.

Είναι πολύ δύσκολο για ‘μένα να παίρνω πάνω μου το βάρος χιλιάδων απόψεων σχετικά με την εξωτερική μου εμφάνιση.
Λαμβάνω καθημερινά χιλιάδες απόψεις.

Είναι οκ, να έχετε τη δική σας γνώμη και το καταλαβαίνω γιατί εμφανίζομαι στην τηλεόρασή σας, όμως σας παρακαλώ, μην μου τη στέλνετε».