Λόγω πένθους και για να μην  προκαλέσουν την κοινή γνώμη οι βουλευτές τούτο τον δύσκολο καιρό έχουν περιορίσει αισθητά τις δημόσιες εμφανίσεις τους. Ορισμένους τους βλέπεις σε εκκλησίες, σε εσπερινούς ή ακόμα σε κλειστές εκδηλώσεις. Ενώ άλλοι συναντώνται με τους ψηφοφόρους τους σε πιο ασφαλή μέρη, όπως για παράδειγμα στη… Βουλή των Ελλήνων, όπως γράφει ο ΒΗΜΑτοδότης.
Προσκαλούν  στο Κοινοβούλιο σχολεία για ξενάγηση μαζί όμως  και τους γονείς των μαθητών και έτσι έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν για θέματα της εκλογικής τους περιφέρειας με τους γονείς.
Ξέρετε όμως τι θυμήθηκα με τις μεθόδους που κατεργάζονται διάφοροι βουλευτές στη διάρκεια των προεκλογικών περιόδων ώστε να εξασφαλίσουν τον πολυπόθητο σταυρό; Θα σας πάω μερικά χρόνια πίσω, στην εκλογική περιφέρεια της Α Αθήνας, όπου ένας πολυμήχανος βουλευτής μεγάλου κόμματος, ενός κόμματος εξουσίας, διεκδικούσε με διάφορους τρόπους την ψήφο των Αθηναίων
Ήταν, που λέτε, ένας συμπαθής τύπος, βουλευτής για πολλά χρόνια, που μάλιστα  οδηγούσε μια Μερσεντές, 250 SE… σαμπανιζέ χρώμα, όπως του άρεσε να λέει και που το σλόγκαν του ήταν «έλειψα ποτέ από κοντά σας»; Και όντως δεν είχε λείψει ποτέ, αφού σε κάθε προεκλογική περίοδο πήγαινε από σπίτι σε σπίτι, αποκαλούσε τους ψηφοφόρους του με το μικρό τους όνομα, έταζε τα πάντα, είχε βαφτίσει δεκάδες παιδάκια, δεν έχανε κηδεία ή εσπερινό ακόμα και τη Μεγάλη Παρασκευή, εξιστορούσαν οι φίλοι του, πήγαινε στους επιτάφιους όλης της Αθήνας και εξέφραζε τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στους επιτρόπους των εκκλησιών: «Χάσαμε τον Κύριο», τους έλεγε με θλιμμένο ύφος.
Μια μέρα, όπως μου το αφηγήθηκαν παλαιότεροι βουλευτές, ο εν λόγω βουλευτής, σταμάτησε την σαμπανιζέ Μερσεντές του στο Α Νεκροταφείο. Είχε προσέξει ότι εκείνη την ώρα υπήρχε κηδεία. Πήγε κατευθείαν στους μαυροφορεμένους συγγενείς, τους αγκάλιασε, λέγοντάς τους «ήμουν  φίλος του νεκρού». Έλα όμως που δεν πρόσεξε τις κάμερες από το κινηματογραφικό συνεργείο που ήταν απέναντι και που έγραφαν τα πάντα, και δεν κατάλαβε ο άμοιρος  ότι εκείνη την ώρα γύριζαν ταινία. Το τι ακολούθησε, δύσκολα, πολύ δύσκολα μπορεί κάποιος να το περιγράψει…