Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία του δημάρχου Τεμπών Γιώργου Μανώλη σχετικά με το σιδηροδρομικό δυστύχημα που κόστισε τη ζωή σε 32 ανθρώπους, με τις έρευνες διάσωσης και απεγκλωβισμού να βρίσκονται σε εξέλιξη.

«Από τρία πρώτα βαγόνια δεν έχει μείνει τίποτα. Η μηχανή του τρένου βρέθηκε κάτω από τα βαγόνια. Οι θερμοκρασίες που αναπτύχθηκαν σε αυτά τα βαγόνια ήταν από 1200 μέχρι 1500 βαθμούς Κελσίου. Έλιωσαν τα σίδερα» περιέγραψε.

Υπενθυμίζεται ότι η επιβατική αμαξοστοιχία, που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη και αναχώρησε στις 19:22, εκτροχιάστηκε έξω από τη σήραγγα των Τεμπών στο ύψος του χωριού Ευαγγελισμός, μετά τη σφοδρή σύγκρουση με εμπορική αμαξοστοιχία που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Λάρισα.

Το δυστύχημα σημειώθηκε λίγο μετά τις 23:20 και βαγόνια τυλίχθηκαν στις φλόγες.

Ο δήμαρχος Τεμπών, Γιώργος Μανώλης, ανέφερε επίσης σχετικά με την τραγωδία: «Ευτυχώς που δεν έγινε δύο χιλιόμετρα μετά μέσα στις σύρραγες, εκεί θα είχαμε παρά πολύ πιο τραγικά γεγονότα. Ειδοποιήθηκα από την Πολιτική προστασία στην Αθήνα. Μου έκανε εντύπωση η ψυχραιμία των νέων παιδιών που βγαίνανε από μέσα και βοηθούσαν τους άλλους να βγουν από το τρένο».

Ο δήμαρχος Τεμπών ανέφερε ότι σύμφωνα με πληροφορίες του μέσα στο τρένο υπήρχαν 348 άτομα.