Από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα λειτουργήσει τελικά το νέο τμήμα Ψυχολογίας στο Διδυμότειχο ως μέρος του Δημοκρίτειου πανεπιστημίου Θράκης. Την ίδρυση του τμήματος εξήγγειλε πρόσφατα ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης, ενώ το θέμα είχε συζητηθεί εκτενώς χωρίς ωστόσο να έχει βρεθεί το κτήριο στο οποίο θα στεγαστεί. Η έλλειψη χώρων δε στα ελληνικά ΑΕΙ είναι ένα πρόβλημα που δεν τυχαίνει εύκολων λύσεων.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες ωστόσο, το νέο τμήμα θα αποκτήσει εμβληματική στέγη, καθώς ο Δήμος της πόλης προσέφερε το κτήριο του Δημαρχείου, σε αίθουσα του οποίου και θα μπορέσει να λειτουργήσει το τμήμα από το επόμενο Φθινόπωρο.

Για το λόγο αυτό και ο υφυπουργός Παιδείας και αρμόδιος για θέματα ΑΕΙ κ. Άγγελος Συρίγος θα επισκεφθεί σήμερα την πόλη για να ολοκληρώσει τις σχετικές συνεννοήσεις με τα μέλη των δημοτικών αρχών της.

Έτσι, το τμήμα Ψυχολογίας, με το οποίο το Διδυμότειχο θα καταστεί το 5ο τμήμα του Ιδρύματος στην πόλη, ενώ η σχεδιάζεται για την επόμενη χρονιά (2024) και η δημιουργία τμήματος Εργοθεραπείας στην Κομοτηνή.