Αίσθηση προκαλεί η ανάρτηση Τούρκου δημοσιογράφου στο twitter, σύμφωνα με την οποία σε σημείο της πόλης Καχραμάνμαρας το μόνο κτήριο που έμεινε όρθιο ήταν αυτό του Επιμελητηρίου των Πολιτικών Μηχανικών.

Η αποκάλυψη για τα κτήρια που κατέρρευσαν σαν «χάρτινοι πύργοι»

Πολλά ερωτήματα έχουν δημιουργηθεί σχετικά με την καταλληλότητα των κτηρίων, καθώς σε πολλές περιπτώσεις επιχειρήσεις και κάτοικοι έκοβαν τις κολόνες από τα κτήρια προκειμένου να μεγαλώσουν τα καταστήματά τους.

Πλέον όλοι αναμένουν σε ένα θαύμα καθώς οι ελπίδες για να βρεθεί κάποιος ζωντανός εξανεμίζονται.

Ο Τούρκος δημοσιογράφος Εσρά Γιλμαέρ μίλησε στο «Χαμογέλα και Πάλι!» για την ολική καταστροφή στις υποδομές, για την απώλεια πολλών ανθρώπων, και για το κλίμα που επικρατεί.

«Μεγάλη τραγωδία. Πιστεύω ότι υπάρχει μεγάλος αριθμός ανθρώπων κάτω από τα κτήρια. Οι νεκροί είναι περισσότεροι από 50.000. οι ειδικοί λένε ότι τα νέα κτήρια που έπεσαν δεν έχουν περάσει από έλεγχο. Γι΄αυτόν τον λόγο δεν είναι ασφαλή κτήρια. Δεν έχουν δώσει τα αληθινά έγγραφα γι΄αυτά τα κτήρια», είπε αρχικά.

«Όλοι στην Τουρκία είναι πολύ στεναχωρημένοι και ο λαός εξαγριωμένος, γιατί χάσαμε πολλούς ανθρώπους, έχουμε πολλούς τραυματίες. Είναι πολλοί άνθρωποι που αγνοούνται και δεν γνωρίζουμε σε τι αριθμό θα φτάσουν οι νεκροί. Οι διασώστες έφτασαν λίγο αργά. Οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή δεν είναι καλές. Χιονίζει και γι΄ αυτό υπάρχει πρόβλημα στους δρόμους. Είναι δύσκολο να προσεγγίσεις σε περιοχές με κατεδαφισμένα κτήρια. Τα περισσότερα κτήρια έχουν υποστεί ζημιές και ο κόσμος δεν μπορεί να μπει μέσα», συμπλήρωσε ο δημοσιογράφος.

Υπάρχει δυσκολία στην ευρύτερη περιοχή για να βρουν οι άνθρωποι πετρέλαιο, βενζίνη, γκάζι. Θα δούμε μέσα τους επόμενους δύο μήνες τι θα γίνει», κατέληξε.